Foto: Bildbyrån

Peter Larsson är tillbaka i Halmstads BK – nu har HBK presenterat mittbacken, och även Thomas Boyakye, närmast från Varbergs BoIS.
– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka, säger Peter Larsson till HBK:s hemsida.

Peter Larsson lämnade Halmstads BK för FC Köpenhamn 2008. Han kom tillbaka till svensk fotboll 2011, och då till Helsingborgs IF.

Efter säsongen har han ryktats återvända till HBK, och nu är det officiellt. Larsson har presenterats som nyförvärv på en presskonferens.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka, det var bra läge nu för båda, och det känns väldigt positivt. Jag hoppas att vi kan göra något väldigt bra de kommande åren, säger Larsson till HBK:s hemsida.

– Peter är en tidigare bollklubbenspelare som brinner för klubben och för staden. Samtidigt som vi flyttar upp yngre förmågor är det viktigt att blanda det med erfarenhet och Peter kommer ha ett ganska stort ansvar både på och utanför planen. Sedan är han framför allt en väldigt bra fotbollsspelare, säger HBK:s tränare Igor Krulj.

Även ytterbacken/yttermittfältaren Thomas Boyakye är klar för HBK. Boyakye har en bakgrund i Östersunds FK men har de senaste tre säsongerna spelat för Varberg. I HBK är han tänkt som wingback.

– Jag känner Thomas ganska väl, efter min tid i Varberg. Det är en bolltrygg spelare med stor löpstyrka som är bra både offensivt och defensivt. En spelare som utvecklats bra senaste åren och har potential att ta ytterligare kliv, säger Igor Krulj.

– Först och främst vill jag tacka HBK för den här möjligheten. Jag är glad att för vara en del av den här fotbollsfamiljen och för att få vara med och hjälpa klubben att nå sina mål, säger Boakye.