Foto: Bildbyrån

Hammarby är på väg mot ytterligare en kontraktsförlängning. Kontraktsdiskussioner nu i dagarna med andremålvakten Benny Lekström:
– Vi ska ses nu i veckan, det är klart att det känns positivt, säger Lekström till FotbollDirekt.se.

Benny Lekström kom till Hammarby i somras efter att ha brutit sitt kontrakt med Sirius under våren. Han lämnade Bajen 2007 och återvände nu tio år senare, bland annat efter en längre sejour i norska Tromsö.

Nu ser 36-årige Lekström ut att bli kvar i Hammarby även 2018. Klubbens sportchef Jesper Jansson bekräftade efter avslutningsmatchen mot Halmstad att man lär förlänga med Lekström.

Nu hoppas målvakten på ett avslut i frågan och att skriva på nytt kontrakt. Det nuvarande skrevs för säsongen ut.

– Vi ska ses nu i veckan och snacka. Det är klart att det känns positivt i och med att Jesper varit ute och hintat om att de vill ha kvar mig, säger Lekström till FotbollDirekt.se.

Benny Lekström blev klar för Bajen i mitten på juli och några veckor senare hade klubben klart med en av landets bästa målvakter på senare år i Johan Wiland. De bägge har snabbt funnit varandra.

– Det har funkat så jäkla bra med Johan, vi har verkligen klickat. Han känner att jag gör honom bättre och jag känner att han gör mig bättre. Vi känner att vi har ett bra team tillsammans med Mille (Olsson, målvaktstränare).

Inte alltid det klickar på det sättet kan man tänka sig, när det också finns en konkurrenssituation? 

– Nej, men det har verkligen känts klockrent. Johan är allsvenskans bästa målvakt och vann ju även pris som det nyligen. Det är kul för honom och kul att man varit med och bidragit till det.

– Jag har accepterat en roll där jag är tydlig andremålvakt och ska både peppa och utmana Johan som är förstemålvakt, att vara ett bollplank men också bidra med erfarenhet och råd till yngre spelare.

Vad tänker de sig dig i för roll, du och Wiland och en yngre talang blir målvaktsuppsättningen?

– Det är kanske lite det vi ska prata om också, om de vill köra vidare med Johan och mig och att en yngre talang är med och tränar tillsammans med oss. Det är så det har varit nu, att man tagit upp spelare från U19 på träning. Det återstår att se.

Vågade du hoppas på en fortsättning även nästa år när du skrev på i somras?

– Hoppades gjorde man, för jag brinner så mycket för Hammarby, jag älskar klubben och vill hjälpa den så mycket jag kan. Det är klart att jag hade en förhoppning om att få stanna och fortsätta bidra. Jag ska samtidigt vara tydlig och säga att ingenting är påskrivet, vi har inte ens diskuterat ett kontrakt än.

Men diskussioner blir det alltså nu i veckan och Lekström hoppas allt är på plats till på måndag, när laget börjar träna igen.

– Det hade varit det bästa, att ha det klart innan helgen så allt är klart när träningen drar i gång igen på måndag. Så det hoppas man på.