• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Italien är i sorg i dag – Gli Azzuri missar VM för första gången sedan 1958. Detta efter en historisk svensk bragd på San Siro i går. Det får italienare att skrika ut sin besvikelse och ilska på de mest oväntade ställen. Som på Ikea:s Instagram-konto.

Det domedagsrubriker i italiensk media i dag efter det sensationella uttåget. Man använder ord som ”apokalyps” för att beskriva fiaskot, att man nu missar VM. Och inte bara i traditionell media så kommer besvikelsen fram.

På Ikea:s Instagram-konto (!) så kommenterar nu italienare de senaste fotona som lagts upp. Hos möbeljätten, en av de starkaste svenska symbolerna utomlands, så droppade det i går in kommentarer av den mer ilskna sorten.

Det mesta lämpar sig inte i tryck och låter sig inte översättas. Ikea har nu också tagit bort en hel del ilskna italienska kommentarer.