Foto: Bildbyrån

Klebér Saarenpää lämnade jobbet som U19-tränare i Hammarby. Nu kan FD avslöja att Saarenpää är nära att bli ny huvudtränare i IK Brage i superettan.

Nyligen stod det klart att Klebér Saarenpää lämnar Hammarby – den tidigare Bajen-spelaren- och numera tränaren hade hand om Bajens U19-lag men slutade efter en säsong i klubben. Han sade då att han är intresserad av att nu återvända till seniorfotbollen.

Senare framkom att Varberg i superettan ville ta in Saarenpää.  FD kunde dock i går avslöja att han tackat nej till Varberg.

Nu är det istället nära med en annan superettanklubb – enligt uppgifter till FD så är Saarenpää på väg till IK Brage, som är tillbaka i superettan efter en urstark säsong i Division 1 Norra.

Brages tränarduo Bengt Ottosson och Johan Persson saknar den tränarutbildning som krävs när man nu ska spela i superettan. Därav vill man få in en tränare med adekvat tränarutbildning – något som Saarenpää har.

Klebér Saarenpää har tidigare tränat Syrianska och danska Vejle, och spelarkarriären innefattar klubbar som Hammarby, IFK Norrköping, Djurgården och danska Ålborg. Han gjorde även 11 a-landskamper för Sverige.