Foto: Bildbyrån

Joel Enarsson spelade i fjol allsvenskt för såväl Norrköping som Sundsvall, men inför i år återvände han till division 1-klubben Mjällby. Nu håller anfallaren på att skjuta upp laget i superettan efter onsdagens kvalseger mot Örgryte, men 1-0-skytten medger att fotbollstillvaron nu är annorlunda.
– Det är skillnad på det mesta, både kring fotbollen och det runtom, säger 23-åringen till FotbollDirekt.se.  

Inför 2015 års säsong värvades Joel Enarsson från Mjällby till IFK Norrköping. Under guldåret gjorde anfallaren 13 matcher, varav en från start. Under våren därpå blev det bara två framträdanden och sommaren 2016 kritade 23-åringen på ett kontrakt med Sundsvall säsongen ut.

Någon succé i ”Giffarna” blev det inte och trots provspel med Helsingborg och Öster i vintras blev det spel i division 1 i år för Enarsson då han valde att återvända till Mjällby.

Efter att ha slutat tvåa i serien väntade under onsdagen kval mot Örgryte, en match Mjällby vann med 2-1 och som innebär att de satt sig i ett bra läge inför returen i Göteborg under lördagen.

– Absolut, det har vi. Samtidigt är vi bara halvvägs, men 2-1 får vi köpa och det var starkt att hålla undan med en man mindre i en halvtimme. De skapade inga farligheter utan vi gjorde det bra, säger Enarsson till FotbollDirekt.se.

Som anfallaren är inne på visades mittfältsstjärnan David Löfquist ut efter timmen spelad. I den första halvleken var det annars Enarsson och Löfquist som satte tonen med varsitt mål.

– Jag fick bollen ganska nära målet och rundade Stojan Lukic innan jag la in den, konstaterar Enarsson.

Rättvist att ni vann?

– Det tycker jag absolut, både sett till chanserna och att vi var så pass överlägsna första halvlek. Vi gick ner oss i andra, men det säger sig självt då vi fick en utvisning. Vi var också jättenära att göra 3-0 precis före pausvilan.

Retur på Gamla Ullevi nu under lördagen. Hur stora chanser har ni att fixa en plats i superettan?

– Jag tror att vi har stora chanser. Vi kommer försöka vinna matchen. Vi kan inte spela på kryss. Det går inte. Vi funkar inte så.

Hur spelar ni?

– Vi spelar offensivt och gör väldigt mycket mål. Vi gjorde flest i serien i år och gillar att trilla boll så vi kommer även på lördag att försöka ha bollen så mycket som möjligt.

Joel Enarsson gjorde nio mål i serien i år, något han inte är nöjd med.

– Nej, det är jag inte. Jag hade en lite tung vår, men det har känts bättre efter sommaren.

Du lämnade allsvenskan för division 1 inför den här säsongen. Det måste vara en viss skillnad?

– Ja, det är skillnad på det mesta, både kring fotbollen och det runtom. Det är klart att det är skillnad.

Har du känt i år att ”fan, de här försvararna som jag ställs mot är inget vidare”?

– Jag tycker faktiskt inte att det är överdrivet stor skillnad på lagen försvarsmässigt. Det kan jag inte säga. Det är klart att när jag mött Malmö FF är det en annan sak än att möta Qviding, men överlag är serien här ganska jämn och de flesta lagen satsar framförallt hårt på defensiven och är väldigt tajta i försvaret.

Enarsson har bara kontrakt med Mjällby säsongen ut. Vad som händer sedan är oklart.

– Det är inget som jag vill spekulera i direkt.

Men om ni skulle bli kvar i division 1, är du egentligen inte för bra för den serien?

– Det är svårt att säga. Jag har inte haft någon jättesäsong, men jag känner att jag har mer att ge.