Sirius har inte varit positivt inställt till att dela arena med Dalkurd. Nu står det klart att Uppsalaklubben får behålla Studenternas IP för sig själva – i alla fall nästa säsong.
– Nästa år kommer vi inte att spela i Uppsala. I mars finns ingen arena i Uppsala som håller allsvensk nivå, säger ordföranden Ramazan Kizil till Upsala Nya Tidning

Tidningen har tidigare avslöjat kommunens planer på att tillåta Dalkurd en flytt till Uppsala när Nya Studenternas blir klar 2019.

– Dalkurd är ett av tre lag som visat intresse att ha sin hemvist på den nya arenan, säger idrotts- och fritidsnämndens ordförande i Uppsala, Rickard Malmström (MP), till Sportbladet.

I flyttplanen har Dalkurds lovats egna faciliteter för att bedriva träning på Studenternas. Något som IK Sirius klubbchef Michael Lundgren har svårt att förstå.

– Vi har inget emot att spela match på samma anläggning, det som pågår just nu är att kommunen vill stoppa in två konkurrerande verksamheter på samma anläggning. Det har aldrig hänt förut. Det spelar ingen roll att det är just Dalkurd som hyr in sig, utan jag hade tyckt likadant om det var ett annat lag i allsvenskan, säger han och tillägger:

– Det är som att Hammarby och AIK skulle hyra in sig på samma anläggning.

Ett Dalkurd-alternativ som bollats upp som lösning är att köpa loss en egen träningsanläggning och bara spela matcherna på Studenternas. Men nu står det klart att Dalkurd inte kommer att genomföra sin flytt till Uppsala – åtminstone inte redan till nästa säsong i allsvenskan.

– Nästa år kommer vi inte att spela i Uppsala. I mars finns ingen arena i Uppsala som håller allsvensk nivå (har dispens från svenska fotbollförbundet, reds anm.). Vi måste hitta en arena för våra spelare och tränare där vi kan spela våra matcher. Vi kan inte säga till våra spelare och tränare att vi vann superetten, men vi kan inte spela i allsvenskan på grund av att vi inte har någon arena, säger ordföranden Ramazan Kizil till UNT.se.

Dalkurd kommer heller inte att spela i Gävle och alternativ som tidigare bollats upp är Stockholm, Västerås och Upplands Väsby. Att skriva på det sjuåriga avtal som Borlänge kommun erbjudit för att rusta upp Domnarsvallen, det tycks inte finnas på kartan för Dalkurd.

– Vi kommer aldrig skriva på ett sånt där slaveriavtal.

Avtalet som kommunen erbjudit har de begärt svar på senast imorgon lördag.

– Borlänges arena är inte godkänd för allsvenskan. Vi letar dygnet runt efter en arena som är godkänd, det är ingen hemlighet. Och vi är inte klara med det ännu, säger Kizil.