Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt erfar att Hammarby vill åt Häcken-stjärnan Paulinho som sitter på ett utgående avtal. FD:s krönikör Magnus Österberg är dock tveksam till om brassen vore rätt för Bajen, detta trots att 31-åringen varit en av allsvenskans målfarligaste spelare de senaste tio åren.
– Det är inte den typen av anfallare Bajen behöver, säger han. 

Paulinho har varit en av allsvenskans bästa spelare sedan återkomsten till Häcken våren 2015, detta trots att han inte spelat överdrivet mycket på grund av skador.

Under 2015 svarade brassen för elva mål på fjorton matcher och i fjol blev det nio baljor på elva allsvenska framträdanden. Ett galet facit, förstås.

Inte heller i år har 31-åringen fått vara helt skadefri, men det blev i alla fall 25 framträdanden varav 21 från start. På nytt svarade Paulinho för en stark säsong med nio mål och fem assist.

Nu löper brassens kontrakt med Häcken ut och enligt uppgifter till FotbollDirekt vill Hammarby, liksom i somras, försöka värva anfallaren.

FD:s krönikör Magnus Österberg är dock inte helt övertygad om att Paulinho är rätt man för Bajen.

– Det är klart att Paulinho är en bra spelare med ett känt ”track record”. Han är en duktig målskytt, men det är väl kanske inte den anfallstyp som jag vill att Hammarby ska gå för. Paulinho är snarlik Tankovic och Hamad i sitt spel och liksom Svendsen och Dibba är Paulinho kvick. Det är inte den typen av anfallare Bajen behöver, säger Österberg.

Pualinho har totalt gjort åtta säsonger i allsvenskan (sju i Häcken och en i Örebro). På dessa 119 allsvenska matcher har det blivit 48 mål och 16 assist – vilket gör brassen till en allsvenskans mest målfarligaste spelare de senaste tio åren.

– Han är ju väldigt skicklig, det behöver man inte dividera om. Han har gjort mycket mål och Häcken verkar ju vilja behålla honom, men vad jag förstår har de delvis avvaktat på grund av hans skadebekymmer som han haft de senaste åren. Jag förmodar att det är många klubbar som drar i honom och allsvenskan kan han ju så där behövs ingen anpassning.

Du har varit inne på skadehistoriken och 31 år gammal kan det också bli svårt för Hammarby att sälja Paulinho vidare. Hur ser du på det?

– De får ju fundera på hur de bygger sin trupp. De har ju plockat in en del säljbara spelare som Svendsen, Junior, Fenger och Hamad så där kommer de kunna få tillbaka en del pengar. Om Paulinho går till Hammarby väljer de då att skriva ett ettårskontrakt eller ett längre som då blir hans sista kontrakt, men det är ju en kostnadsfråga, konstaterar Österberg och fortsätter:

– Fördelen med Paulinho är att han är gratis då kontraktet går ut, men sedan flyger det ju på en sign on-bonus, det kan alla räkna ut. Jag vet inte hur mycket pengar Jesper Jansson (sportchef) har att rulla med, men om detta skulle bli lagets enda anfallsvärvning är det egentligen inte typen som de behöver.