• Publicerat 8 november, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örgryte håller på att trilla ur superettan. Under onsdagskvällen föll laget med 2-1 borta mot Mjällby i det första av två kvalmatcher. Returen spelas på lördag.

Efter att under comebackåret i superettan i fjol slutat på niondeplats var det nog inte många som förväntade sig se Örgryte i botten av årets superetta.

Men efter den sista omgången i lördags stod det klart att Göteborgsklubben halkade ner på en av två kvalplatser, detta efter 1-2-förlust borta mot IFK Värnamo.

Under onsdagskvällen spelade de därför kval borta mot Mjällby i det första av två möten lagen emellan. Mjällby slutade tvåa i division 1 södra efter Landskrona.

Redan i den 19:e minuten tog hemmalaget ledningen med 1-0 genom den tidigare Norrköpingsspelaren Joel Enarsson. Tolv minuter senare utökade laget från Sölvesborg till 2-0 när David Löfquist mycket elegant skruvade in en frispark i mål.

Där och då såg det nattsvart ut för Öis inför returen på lördag, men i den andra halvleken reducerade William Atashkadeh då han tryckte in en retur och samma Atashkadeh såg till att David Löfquist blev utvisad – vilket innebär att den tidigare Parma-spelaren nu missar den avgörande matchen på Gamla Ullevi.

Efter 1-2-förlusten på Strandvallen räcker det om Örgryte vinner med 1-0 i returen för att ta sig vidare.

Mjällby: Johansson – Nilsson, Mbye, Norén, Sverrisson – Halvadzic, Löfquist, Gustavsson, Stagova – Enarsson, Emeh.

Örgryte: Lukic – Paulson, Björck, Hammar, Ericsson – Skogh, Carlsen, Bozic, Sliper – Atashkadeh, Elmander.