Foto: Bildbyrån

Roar Hansen har de tre senaste säsongerna verkat som tränare och manager i Åtvidaberg. Efter uttåget ur superettan står det klart att parterna bryter med varandra, det bekräftar Hansen för FotbollDirekt.se.
– Kontraktet har blivit uppsagt så jag är öppen för förslag, konstaterar 51-åringen.

Efter att ha tränat Öster och Helsingborg anlände Roar Hansen till Åtvidaberg inför 2015 års säsong. Väl i Östgötaklubben blev det uttåg ur allsvenskan och i fjol tippades laget även trilla ner i division 1, men ÅFF motbevisade tvivlarna och slutade på en mycket imponerande sjätteplats.

I stället blev det i år som Åtvidaberg åkte ur superettan. Den 31 augusti blev det klart att Roar Hansen hoppade av tränarrollen i Åtvidaberg. Den meriterade skåningen blev dock kvar som manager säsongen ut, men inte heller hans tidigare assisterande tränare Andreas Thomsson lyckades rädda kvar klassikerklubben och nu väntar spel i division 1.

Hansen följer dock inte med Åtvidaberg ner. Det berättar skåningen för FotbollDirekt.

– Kontraktet har blivit uppsagt vilket det kunde bli om vi åkte ur superettan, så nu är jag öppen för förslag, säger Hansen.

Nu när du lämnat Åtvidaberg, vad vill du nu då?

– Ja, vad vill jag… Jag kommenterar inga klubbar, men när jag har något att berätta så kommer jag att göra det.

51-åringen har uppgetts vara aktuell för Örgryte och enligt uppgifter till FotbollDirekt finns även kontakt med IFK Värnamo. Smålänningarnas sportchef Thomas Lundqvist säger så här angående uppgifterna till FotbollDirekt.se.

– Vi har inte setts eller snackat de senaste dagarna, men vi har ju stött ihop med varandra förut och det händer ju att vi pratar.

Som det rapporterats flitigt om under hösten uppges Värnamos tränare Christian Järdler klar för Öster till nästa säsong och det har varit många turer kring tränaren som i år lett Värnamo till en sjätteplats i superettan – klubbens bästa notering någonsin. Lundqvist berättar att de ser sig om efter alternativ ifall Järdler lämnar.

– Ja, självklart. Vi utgår från att vi kommer att hitta en lösning, men så länge vi inte har någon skriftlig överenskommelse med Christian om att bryta så är det nuvarande avtal som gäller.

Men vad säger du om Roar då, kan han vara aktuell?

– Roar Hansen är alltid ett aktuellt namn.