• Publicerat 6 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FotbollDirekt kunde tidigare under måndagen avslöja att IFK Göteborg inte siktar in sig på Gefles Poya Asbaghi. Nu skriver GP att det är Andreas Brännström som är Blåvitts huvudspår och för FotbollDirekt kommenterar nu tränaren uppgifterna.
– Det är en av Sveriges största klubbar, skriver Brännström i ett sms till FD. 

Jörgen Lennartsson sparkades som tränare från IFK Göteborg i somras. Sedan dess har Alf Westerberg lett laget. Nu är säsongen över och sportchef Mats Gren har meddelat att han vill ha en ny tränare klar innan försäsongen kickar igång 7 december.

GT skrev tidigare under måndagen att Gefles succétränare Poya Asbaghi är aktuell för Blåvitt, men vad FD erfar är 32-åringen långt ner på listan.

Nu skriver GP att det i stället är Dalkurds Andreas Brännström som står högst upp på Blåvitts önskelista och för FotbollDirekt kommenterar nu Brännström uppgifterna.

– Över tid är det en av Sveriges tre största klubbar, men jag har kontrakt med Dalkurd och förhåller mig till det, skriver Brännström i ett sms till FD.

41-åringen, som tog över huvudansvaret i Dalkurd efter att nyss nämnde Poya Asbaghi i maj hastigt lämnade Borlängeklubben för Gefle, tog i slutet av oktober upp Dalkurd i allsvenskan och har kontrakt även nästa år – vilket innebär att Blåvitt i så fall måste köpa loss Brännström.

– Andreas har kontrakt ett år till med oss. Vi har inte hört något från någon förening och vi utgår från att Andreas är med oss nästa år, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till GP.

Casper Nordqvist – Lennart Sandahl