Sam Johnson vill lämna sin kinesiska klubb Wuhan Zall. Nu kan det vara på väg att hända. Förhandlingar om att komma loss från kontraktet i Kina inleds nästa vecka:
– Det stämmer. Min partner Glenn Schiller åker ner till Kina till tisdag och ska förhandla, det ser bra ut om jag ska vara ärlig, säger Johnsons agent Tore Eliasson till FotbollDirekt.se.

Sam Johnson lämnade Djurgården för kinesiska Wuhan Zall i fjol sommar. Efter en stark inledning i Kina så har Johnson hamnat utanför – tidigare i år så sparkades klubbens tränare Ciro Ferrara, tidigare Juventus-spelare och italiensk landslagsman. En kinesisk tränare (Yang Cheng) kom in och i sommarfönstret flyttades Johnson ner till Wuhan Zalls reservlag.

Sam Johnson har tidigare förklarat att han vill lämna Wuhan Zall, och försök att hitta en lösning gjordes i sommarfönstret. IFK Göteborg visade konkret intresse för den tidigare djurgårdsanfallaren, men det gick inte att få loss Johnson då pengarna var för stora.

Nu ser det ut att förändras – Johnsons agent Tore Eliasson bekräftar att man i nästa vecka ska förhandla med klubben. Förhoppningen är att nå en överenskommelse där Johnson bryter kontraktet.

– Det stämmer. Min partner Glenn Schiller åker ner till Kina till tisdag för att förhandla, det ser bra ut om jag ska vara ärlig, säger Tore Eliasson till FotbollDirekt.se.

En anledning till optimismen är att det skett stora förändringar i Wuhan Zall – klubbens president har bytt ut i stort sett alla i både styrelse och sportslig ledning.

– De har sparkat hela styrelsen, sportsliga ledningen och flera ansvariga. Det verkar som att de ska börja om. Det kommer in nytt folk med nya idéer och Sam vill inte stanna, och jag har svårt att tro annat än att de kommer visa förståelse för det, säger Tore Eliasson.

– Presidenten är irriterad över att de misslyckats, det är inte en enda som är kvar i styrelsen. Sportchef, vice presidenten och tränaren har fått gå.

Om man lyckas komma överens med klubben så kan Sam Johnson börja om, och gå till en ny klubb utan övergångssumma. Eliasson bekräftar att man står i kontakt med IFK Göteborg, som fortsatt är intresserat av att få in Johnson.

– Vi har jättebra kontakt med Mats (Gren, Blåvitts sportchef) och det har vi haft hela tiden. Sedan får vi se vad som händer.