• Publicerat 20 oktober, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Magnus Pehrsson blev överraskande den gångna vintern MFF:s nye tränare. Och han fick kritik innan han ens börjat – liksom MFF för valet av den forne djurgårdstränaren som snabbt dömdes ut som en förlorare. SVENSKA FANS redaktion ”Himmelriket” skriver i dag upp MP, som han kallas, och gör det rejält.

Det är SF-redaktören Magnus Johansson som tagit fram veckans Malmö-lista och det är med Magnus Pehrssons namn som går utanpå resten av innehållet.
”Om man skulle tömma Twitter på alla tweets som handlar om att Magnus Pehrsson inte är en vinnare, eller på alla som skrattat åt Malmö FF för att vi har honom som tränare… Ja, då skulle det bli ett ganska tomt Twitter”.

Efter jobb som tränare för Djurgården och Estland så hann han inte bli en vinnare – från Dif avgick han dessutom under dramatiska former.
Därför togs de flesta rejält på sängen när MFF valde att gå efter hans namn när Alan Kuhn sparkades, trots att han låg bakom ett SM-guld.

Stor press följde förstås på Pehrsson. Han ansågs alltså inte som en vinnare och efterträdde ett namn som vunnit guld men ändå förlorat sitt jobb. Ja, ni förstår att det kändes som ett minimum för Pehrsson att göra detsamma för att inte bli ettårig på Swedbank.

Och han lyckades. Redan i förra omgången kom SM-guldet via 3-1 mot Norrköping.
Magnus Pehrsson blev med andra ord en vinnare direkt i Skåne.
”Inte bara unnar jag honom den här framgången för att få tyst på hans belackare”.

LÄS – ALLT OM VECKANS MFF-LISTA PÅ SVENSKA FANS”