Foto: Bildbyrån

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Lukas Browning Lagerfeldt blev i april klar för holländska Twente och därmed lämnade han tryggheten hemma i Brommapojkarna. Någon större längtan tillbaka till Sverige känner han inte.
– Jag lever för fotbollen, det är det här jag älskar, säger 18-åringen till FotbollDirekt.se. 

Mittfältaren Lukas Browning Lagerfeldt fanns med i startelvan mot Italien i kvalet till U19-EM i onsdags. Detta var 18-åringens första framträdande från start under det tre matchers långa kvalspelet i Jönköping/Huskvarna. Redan före mötet med italienarna var båda lagen klara för Elite Round i vår, vilket är sista hindret för att ta sig till U19-EM i Finland kommande sommar.

Sverige föll dock på Stadsparksvallen mot Italien med 3-2 och det innebär att det svenska landslaget kan få en tuffare seedning i nästa kval. Lukas Browning Lagerfeldt tror dock att laget kommer lösa en plats i EM nästa sommar ändå.

– Absolut, det tror jag. Vi gjorde ingen första bra halvlek mot Italien och hamnade i ett 2-0-underläge. Det är svårt att komma ut i andra, men vi jobbade hårt och gav oss själva en chans. Vi vek inte ner oss så den andra halvleken (som Sverige faktiskt vann med 2-1) var ganska bra, men vår första halvlek var inte det, konstaterar mittfältaren för FotbollDirekt.se.

Du gjorde din första start. Hur gick det för dig?

– Det kändes bra. Jag gör alltid mitt bästa oavsett om jag spelar eller inte. Jag stöttar alltid laget.

Lukas Browning Lagerfeldt har påbrå från Irland och har tidigare spelat för det irländska ungdomslandslaget, men nu är det fokus på Blågult.

På tal om Sverige blev det 1 april klart att 18-åringen skulle lämna sitt Brommapojkarna för spel i holländska Twente och mittfältaren tycker att utlandsäventyret blivit bättre och bättre.

– Det har varit bra. Skönt att komma in i det allt mer och jag har börjat spela matcher nu också så det känns bra.

Är den holländska fotbollen annorlunda jämfört med den svenska?

– Ja, det tycker jag. Det är helt klart högre tempo och mer vågat spel. I Holland vågar man spela upp från både målvakt och backlinje.

Du längtar inte tillbaka till Sverige?

– Lite hemlängtan finns alltid, men jag lever för fotbollen och det är det här jag älskar!