Han kom till IFK Göteborg 2006 och har representerat klubben i olika omgångar sedan dess. Nu är sportchef Mats Gren är överens med målvakten Erik Dahlin, 28, om en kontraktsförlängning, enligt källor till FotbollDirekt.se.

Nyligen kunde FD avslöja att IFK Göteborg går miste om Brommapojkarnas vänsterback Joel Qwiberg, som nobbar såväl Blåvitt som Hammarby, för spel i MLS den kommande säsongen.

Men nu kommer en positiv nyhet för Blåvittsupportrarna.

Den 4 oktober kunde Göteborgs Posten avslöja att trotjänaren Erik Dahlin var nära en kontraktsförlängning med klubben. Nu kan FD berätta att parterna är helt överens om villkoren och att det nya två-årskontraktet kommer att signeras inom de närmsta dagarna.

Dahlin – som kom tillbaka till klubben 2016 efter en sejour i norska Sogndal samt spel i FC Trollhättan och IK Oddevold – har fått agera backup till målvaktstalangen Pontus Dahlberg, 18, som startat samtliga allsvenska matcher den här säsongen.

Utöver Erik Dahlin har trion Sören Rieks, Martin Smedberg-Dalence och Mikael Boman fortsatt utgående avtal. Detsamma gäller lånespelarna Mix Diskerud, Sam Adekugbe och Vajebah Sakor. Försvararen Thomas Rogne är redan klar för Lech Poznan när dennes kontrakt löper ut.