• Publicerat 10 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

De allsvenska klubbarna får dela på 9,5 miljoner kronor när Uefa delar ut s k Solidarity Payment. Pengarna ska gå till klubbarnas ungdomsverksamhet. 

Uefa Solidarity Payment delas ut varje år, och samtliga klubbar som spelade allsvenskan 2016 har rätt till ersättningen. I år får de klubbar som spelade allsvenskan i fjol dela på 1 002 000 euro, motsvarande drygt 9,5 miljoner kronor. Det blir knappt 600 000 kronor till varje klubb, och pengarna är öronmärkta för klubbarnas ungdomsverksamhet. Det skriver Sef på sin hemsida.

Ersättningen har varit större tidigare. Malmö FF spelade Champions League-gruppspel 2015 och då uppgick ersättningen till drygt två miljoner kronor per klubb året efter. Hur framgångsrika klubbarna är i Europa reglerar hur mycket ersättning som betalas ut.

Östersund är inne i Europa Leagues gruppspel, vilket ger de svenska klubbarna möjligheter till större ersättning för kommande år.