Foto: Bildbyrån

Syrianska var i allsvenskan så sent som 2013 – nu riskerar klubben att åka ur superettan. Näst sist med fyra omgångar kvar och två tunga skador, Adi Terzic och Success Chimpanka Nwosu missar resten av säsongen.
– Det är tufft att inte kunna vara med och påverka, säger Adi Terzic till FotbollDirekt.se. 

Syrianska kämpar för att hålla sig kvar i superettan. Men det sker utan Adi Terzic och Success Chimpanka Nwosu. Bägge är borta resten av säsongen – Success skadade sig i slutet av augusti, medan Terzic skadade sig för tre veckor sedan.

Nu missar de bägge avslutningen. Syrianska är näst sist med en poäng upp till kvalplatsen. Bättre än division 1-kval ser osannolikt ut med sju poäng upp till säker mark och fyra omgångar kvar.

Success gör sin fjärde raka säsong i SFC:s a-lag och har varit ordinarie varje år i superettan. Adi Terzic kom till Syrianska i år efter att ha imponerat i Mjällby och fått stort förtroende med 17 matcher sin debutsäsong. Men nu blir det knappast fler.

– Nej, det ser så ut. Kanske, kanske att jag hinner tillbaka till kvalet om vi går dit. Men jag tror inte det, säger Terzic till FotbollDirekt.se.

Det var tidigt borta mot Örgryte den 10 september som han gjorde sig illa och fick bäras ut på bår.

– Jag gjorde illa foten, det kändes som en stukning, men det kan vara så att det är något mer. Jag ska till en läkare nästa vecka, jag hoppas han kan säga mer om hur allvarligt det är.

– Det är tufft att inte kunna vara med och hjälpa laget, man sitter och kollar på matcherna, man vill bara ned på planen och vara med och påverka, säger Terzic som tycker Syrianska ska ligga högre upp än man gör.

– Vi har ett bra lag, ett riktigt bra lag på papperet. Vi ska ligga över halvan med det laget som vi har. Vad som hänt…. jag vet inte riktigt, det har gått upp och ned från match till match. Vi har gjort en riktigt bra match, för att sedan följa upp det med riktig dålig insats matchen efter. Vi har inte lyckats hitta jämnheten riktigt. Det har varit svårt hitta kontinuitet för vi har haft mycket skador och sedan en del omsättning på spelare.

Det kan bli nedflyttning, men Terzic är inställd på att stanna oavsett.

– Jag tänker inte på något annat än att vi ska bli kvar i superettan. Det är svårt att säga hur det blir. Jag har kontrakt så jag räknar med att jag är kvar, det är inställningen man får ha. Men sedan får man se i vinterfönstret vad som händer.

 

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!