Foto: Casper Nordqvist

JÖNKÖPING. Teddy Bergqvist har fått ont om speltid i Åtvidaberg mot slutet, men i EM-kvalet mot Estland visade MFF-talangen sin klass med två baljor i 4-0-segern.
– Jag har ändå känt mig i bra form och är jävligt sugen, säger anfallaren till FotbollDirekt.se.

Det svenska U18-landslaget kunde inte ha fått en bättre start på EM-kvalet. Estland besegrades tämligen enkelt med 4-0 på ett kyligt Stadsparksvallen under onsdagskvällen och därmed har Sverige redan satt sig i ett bra utgångsläge inför de två avslutande matcherna.

Seger mot Moldavien på lördag räcker för avancemang, detta då Italien krossade Sveriges kommande motståndare med 4-0, samma siffror som Blågult besegrade Estland med. Anfallsstjärnan Teddy Bergqvist, som svarade för två mål under onsdagskvällen, vill dock gå för full pott i samtliga tre gruppspelsmatcher.

– Vi bör så klart gå vidare om vi vinner mot Moldavien men samtidigt vill vi gå härifrån med nio poäng, konstaterar en belåten Bergqvist för FotbollDirekt.se.

Att MFF-talangen, som i somras lånades ut till Åtvidaberg, var nöjd efter segern mot Estland är inte konstigt. Anfallaren gjorde både 3-0 och 4-0 och 18-åringens första balja var en riktig godbit då han chippade bollen i mål.

– Ja, en Erdal Rakip-chipp haha! Det var lite slarvigt av deras försvarare som halkade när jag jagade honom från vänster och så kom jag fri med målvakten.

Om 3-0-målet var läckert var 4-0-målet snarare ett typiskt ”måltjuvsmål” där han snappade upp ett skott från Adrian Edqvist som blev till en perfekt passning och Bergqvist gjorde inget misstag från nära håll.

– Han kanske ser mig där, säger Bergqvist och ler.

Det kändes som att ni var bättre än Estland från första minuten?

– Ja, jag håller väl med men sedan tror jag att första målet var jävligt viktigt. Det gjorde att vi inte behövde jaga och de öppnade i stället upp sig. Till sist blev de väl helt slutkörda.

Bergqvist kommer annars från en lite tyngre period i Åtvidaberg. Efter att per omgående ha fått mycket speltid under tränaren Roar Hansen har det mest blivit bänken sedan Andreas Thomsson tog över som huvudtränare. Den utlånade MFF-talangen har dock inte tvivlat på sin egen förmåga.

– Som du säger har jag inte fått spela så mycket, men jag har ändå känt mig i bra form och är jävligt sugen så det känns ändå bra.

Till sist: Något annat som du vill säga?

– Jag tycker att Henrik Bellman (innermittfältare till vardags i FC Köpenhamn) var jävligt bra. Det kan du ta med!