Pontus Almqvist fick nyligen göra allsvensk debut i IFK Norrköping. Nu vill Peking satsa på mittfältstalangen – ett kontrakt till och med 2020 är klart.
– Jag ser fram mot de här åren, att bara köra på och visa vad jag går för, säger Almqvist till IFK Norrköpings hemsida.

18-årige Pontus Almqvist satt på ett utgående kontrakt med IFK Norrköping, men nu är han klar för ytterligare tre säsonger. Efter 2020 går det nya kontraktet ut för mittfältaren, som varit med a-laget under hela säsongen och nyligen också fick debutera i allsvenskan (borta mot Halmstad).

– Väldigt skönt – det känns som ett kvitto på att jag har jobbat väldigt hårt. Jag ser fram mot de här åren, att bara köra på och visa vad jag går för. Jag har ingen brådska, det känns tryggt här och jag försöker lära mig så mycket som möjligt och ta det dag för dag, säger Almqvist till IFK Norrköpings hemsida.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson säger så här om Almqvist:

– Pontus har en enorm ambitionsnivå för att ta sig framåt i sin fotbollskarriär och han har visat att han verkligen har tagit till sig instruktionerna vi har gett honom för att han ska utvecklas. Det är en spelare med intressanta egenskaper, som har fostrats i vår egen akademi, men som fortfarande har en lång väg kvar att gå, säger Gustafsson till Norrköpings hemsida.