Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hammarby svarade för en svag prestation hemma mot Norrköping. Den tidigare Peking-spelaren Muamer Tankovic skämdes efter 2-0-förlusten.
– Vi visade inget hjärta för klubben, säger 22-åringen i den mixade zonen. 

Det stundade ett speciellt möte för Muamer Tankovic under söndagskvällen. Hans Hammarby tog emot IFK Norrköping, klubben som han spelade i under ungdomsåren.

Det upphaussade sommarförvärvet fick se ”Peking” göra både 1-0 och 2-0 i första halvlek. Även om Hammarby ryckte upp sig i andra halvlek var hemmalaget aldrig nära att hota Norrköping och Tankovic var förtvivlad efteråt.

– De spelade ut oss i första halvlek. Vi kändes inte taggade. De var på tårna medan vi stod på hälarna. De bara körde över oss i första halvlek och när vi sedan försökte hade de redan gjort två mål och då var det svårt att komma ikapp, säger mittfältsstjärnan i den mixade zonen.

Hur var det att möta Norrköping?

– Speciellt så klart. Jag har aldrig mött Norrköping förut så det var speciellt, men jag är mycket besviken på resultatet.

Över 21 000 åskådare fanns på plats på Tele2 Arena för att se matchen mellan Hammarby och Norrköping. Tankovic kändes nästan lite skamsen över att han och hans mannar inte kunde bjuda publiken på mer.

– Jag förstår publikens frustration. Vi visade inget hjärta för klubben, vi visade inget hjärta för märket vi bär på.

Kan du förstå att de buar åt er?

– Ja. Det här är en match som vi ska vinna. Vi spelar på hemmaplan och de har köpt biljett för att se oss vinna, inte för att se oss förlora.