• Publicerat 1 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping tog en tung skalp borta mot Hammarby. Gästerna vann med 2-0 och är nu tabellfyra med fyra poäng upp till Europaplats.   

IFK Norrköping fick en drömstart borta mot Hammarby. Redan i den sjätte minuten fick Jabobsen ett bra läge och sommarförvärvet sköt distinkt 1-0 i bortre hörnet. Johan Wiland chanslös.

Vid målfirandet kastades ett knallskott in från kortsidan där Norrköpingsfansen står och matchen bröts tillfälligt.

Bajen var kort därpå nära kvittering, men Sander Svendsens skott gick tätt utanför.

I stället var Norrköping i 20:e minuten inte långt borta från att göra 2-0. Daniel Sjölund fick ett bra skottläge, men avslutet metern över.

Jacobsen mycket pigg och i den 26:e minuten fick han bollen nära mål, men skottet utanför.

I stället kom 2-0 till Norrköping genom Thorarinsson, framspelad av just Jacobsen.

Jakob Michelsen var inte nöjd med det han såg i första halvlek och redan i paus gjorde han ett dubbelbyte. Ut med Kennedy och in med Asaad. Ut även med Degerlund och in med Krusnell. Rockad i backlinjen på så vis att Solheim då flyttar från vänsterback till högerback och Saevarsson in som mittback bredvid Paulsen.

Heta känslor när Daniel Sjölund fällde Tankovic bakifrån i den 72:a minuten. Tankovic blev ursinnig på Sjölund och gräl uppstod. Sjölund fick korrekt gult kort för tacklingen, men Tankovic ska vara glad att han inte fick kort för utbrottet på Sjölund.

Norrköping nära 3-0 med kvarten kvar, men Wiland med vass räddning.

Jätteläge för inhopparen Romulo när han kom ren med Mitov Nilsson, men nicken usel och högt över.

Fin aktion av Svendsen i den 84:e minuten, men skottet för löst och enkelt räddat av Mitov Nilsson.

Romulo nära på stopptid med ett fint skott, men bollen tätt utanför.

Matchen slutade 2-0 till Norrköping som nu är fyra i tabellen med fyra poäng upp till Europaplats. Bajen ner på nionde plats.

Hammarby: Wiland – Saevarsson, Paulsen, Degerlund, Solheim – Smarason, Bakircioglu, Andersen – Svendsen, Dibba, Tankovic.

IFK Norrköping: Mitov Nilsson – Smith, Johansson, Fjoluson – Wahlqvist, Thorarinsson, Sjölund, Tkalcic – Skrabb, Holmberg, Jacobsen.