Foto: Bildbyrån

23 procent av FotbollDirekts läsare vill se Gais i allsvenskan. Inget annat lag i superettan kommer upp i de siffrorna. Detta efter en stor enkätundersökning från FotbollDirekt.
– Det är roligt att höra. Gais borde absolut tillhöra allsvenskan, säger lagets tränare Bosko Orovic till FD.

Säsongen 2011 slutade Gais på en minst sagt imponerande femteplacering i allsvenskan. Året därpå blev det dock magplask. Göteborgsklubben plockade endast tolv poäng och vann bara en ynka match.

Gais åkte ur allsvenskan med dunder och brak och har sedan dess hållit till i superettan – utan att vara speciellt nära uppflyttning tillbaka till landets högsta serie. Bästa placeringen sedan degraderingen är en sjundeplats 2013, det vill säga året efter att de åkte ur allsvenskan.

Nu, med fem matcher kvar att spela, har elfteplacerade Gais bara två poäng ner till kvalplats, men någon oro för att verkligen bli inblandat i bottenstriden finns inte.

– Nej, ingen oro alls. Vi jobbar vecka för vecka och har allt i våra egna händer. Någon oro existerar inte, säger tränaren Bosko Orovic till FotbollDirekt.se.

Just Orovic tog över Gais i juni och han medger att mycket jobb har fått göras.

– Det har varit tufft med allt som vi fått genomgå. Det har varit en tuff period, men jag trivs fantastiskt bra i Gais och det är en fantastisk klubb.

FotbollDirekt har genomfört en stor enkät som läsarna fått svara på. En av frågorna var vilket lag i superettan som de vill se i allsvenskan. Flest röster fick Gais, hela 23 procent. Tvåan Helsingborg fick 17 procent av rösterna.

– Det är roligt att höra. Gais hör hemma i allsvenskan tycker jag. Sedan handlar det om att få bitarna att falla på plats, men Gais borde utan tvekan tillhöra allsvenskan.

Det känns som att Göteborgsklubbarna Gais och Örgryte har större potential än vad ni och Öis visat de senaste åren. Håller du med?

– Absolut, speciellt Gais. Jag vill inte uttala mig om Öis, men jag håller Gais snäppet högre.

***

Läsarnas röster vilket superettanlag som de vill se i allsvenskan (totalt svarade 1 626 personer på frågan):

Gais 23%

Helsingborg 17%

Brommapojkarna 16%

Örgryte 7%

Degerfors 6%

Öster 6%

Dalkurd 6%

Trelleborg 5%

Gefle 4%

Åtvidaberg 3%

Frej 3%

Falkenberg 1%

Syrianska 1%

Värnamo 1%

Varberg 0%

Norrby 0%