• Publicerat 23 september, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Brommapojkarna såg länge ut att surfa mot allsvenskan – men sedan en segerlös räcka matcher och det såg plötsligt inte lika säkert ut. Men i dag tung trepoängare mot Åtvidaberg för BP, samtidigt som toppkonkurrenten Dalkurd förlorade. 

Många har redan utropat Brommapojkarna som klara för allsvenskan 2018. Efter en fenomenal vår och sommar och klar serieledning så har förluster och oavgjorda matcher kommit på pärlband under tidig höst.
Dalkurd har smitit förbi och tagit förstaplatsen. Samtidigt har lagen därunder närmat sig och trean Trelleborg var inför dagens match bara tre poäng efter BP.

I dag hemmamatch mot bottenlaget Åtvidaberg och då kom en välbehövlig trepoängare för BP:s del. Endast 509 betalande åskådare på Grimsta såg BP slå Åtvid med 3-1.

BP fick en drömstart med 1-0 redan i sjätteminuten. Christoffer Brandeborn dribblade sig igenom på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Jacob Ortmark som dunkade in bollen vid första stolpen.

Men Åtvid svarade, och det med ett mycket vackert kvitteringsmål bara tre minuter efter BP:s 1-0. Simon Helg med en genomskärare till Emil Bellander som rundade BP:s målvakt, kom lite ur läge men istället ett perfekt inlägg till Simon Marklund som knoppade in bollen. ÅFF var sedan nära ledningsmålet när Lucas Öhrn lyfte bollen i undersidan av ribban.

Men det var BP som ägde matchen spelmässigt och ledningsmålet kom med dryga kvarten kvar då lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson tryckte in bollen från nära håll efter en hörna. I 83:e minuten stängde Jacob Ortmark matchen med 3-1, ett vänsterskott vid bortre stolpen.

Brommapojkarna är nu uppe på samma poäng som serieledande Dalkurd, som förlorade borta mot Varberg på lördagen. BP är sex poäng före trean Trelleborg, som dock har en match mindre spelad. Åtvid är sist i tabellen, fyra poäng upp till Syrianska på kvalplats.