Foto: Bildbyrån

Östersund går in i Europa League i morgon. Mot Zorja Luhansk som i fjol fanns i samma grupp som Zlatan och Manchester United. Nu berättar ÖFK-ordföranden om dramat som pågick sista dygnen av transferfönstret.
– Det största budet vi sade nej till?…men det fanns en klubb som ville betala 26 miljoner, exklusive tilläggsklausuler. Det var tre känslomässiga sista dygn av transferfönstret för oss, avslöjar Daniel Kindberg för FotbollDirekt.se.

Ghoddos, Sema och Aiesh; tre stora Östersundsnamn som har utländska klubbar efter sig och som in i det sista sysselsatte Östersunds ledning in till midnatt sista dagen av transferfönstret. Inför morgondagens Europa League-öppning berättar nu ordförande Daniel Kindberg om dramatiken i kulisserna som pågick in i det sista.

Det dyraste och största budet som låg på bordet berättar nu fastighetsbossen om – och det är väl ingen vågad gissning att tro att det handlade om Saman Ghoddos namn.
– Ja, men jag kan säga att det största budet vi fick var på 26 miljoner, plus tillägg klausuler. Men vi bestämde oss för att vara kalla. Om några månader och ytterligare flera bra matcher av oss i det här gruppspelet kan värdet vara avsevärt högre på många av våra spelare och det inser även de själva, beskriver Daniel Kindberg engagerat för FotbollDirekt.se inför torsdagskvällens Europa League i ukrainska Lviv.

– Det var som sagt tre känslomässiga dygn på slut. Ja, men många olika intressen att ta ställning till och flera ganska stora bud. Men helt enkelt motparter med många olika intressen. det är mycket att ta hänsyn till men nej vi har inte bråkat med någon spelare. Oh, nej. Så har det verkligen inte varit, vi har lyckats behålla alla spelare och jag är otroligt stolt över reaktionerna från namnen det handlat om när vi sagt nej till att sälja.

Daniel Kindberg:
– Men sedan ska man ha stor respekt för kraften i sådana här situationer. Det är stora pengar på gång för fler spelare och det krävs mod att avvakta och våga tro på ett ännu bättre förhandlingsläge längre fram. Det har jag lovat kommer att komma. Vi tror så enormt på vad vi gör.

En ny högre affärsnivå för Östersund ska nu gå genom bland annat torsdagens öppning mot Zorja Luhansk.
Ett motstånd på en hög nivå direkt – Zorja som även i fjol nådde gruppspel och gick i samma grupp som Manchester United, Feyenoord och Fenerbahce. Ukrainarna pressade Man United i båda mötena och tog poäng mot både turkar och holländare.

– Det här blir ju svårt. Ukrainska ligan är ju mycket högre rankad än allsvenskan och titta på vilken grupp Zorja spelade i fjol i och gjorde det bra.
– Nej, det är inte livsviktigt för oss att vinna. Vi kan komma tillbaka ändå – men det är klart att vi på allvar satsar på att just vinna – att ha en målsättning om en poäng ligger inte för oss. Det är inte utgångspunkten och kommer aldrig att vara för oss. Vi går verkligen för att vinna.