Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Gustav Engvall och Pontus Dahlberg är mycket goda vänner och efter Djurgårdens 3-1-seger på Gamla Ullevi under måndagskvällen hade Engvall mycket fint att säga om den 18-åriga jättetalangen.
– Han är världsklass redan nu, konstaterade Dif-anfallaren för FotbollDirekt.se. 

Djurgården tog en blytung trepoängare under måndagskvällen när IFK Göteborg besegrades på Gamla Ullevi med 3-1. Därmed hakar ”Blåränderna” på i toppen och tabelltvåan är nu ”bara” sju pinnar bakom serieledande Malmö FF.

Segersiffrorna i Göteborg hade dock kunnat bli större. I den 95:e minuten kom Gustav Engvall helt fri med nära vännen Pontus Dahlberg i Blåvitt-målet. Engvall, som hade god tid att sikta in sig, sköt i insidan av stolpen och därmed snuvades anfallaren på ett mål mot sin tidigare klubb.

Alldeles intill den mixade zonen syntes Engvall och Dahlberg skoja friskt med varandra efter matchen och när Engvall fick frågan vad som sades polarna emellan gav han ett självsäkert svar.

– Jag sa att jag sköt i stolpen med mening. Vi ledde ändå med 3-1 så jag ville förbättra hans statistisk lite så att han kan bli såld till Manchester City nästa sommar. Jag hjälpte honom på vägen bara, sa anfallaren skämtsamt till FotbollDirekt.se.

Dahlberg ska till City alltså?

– Ja, det ryktas om det… Nej, men jag vet inte. Han kan bli hur bra som helst den gubben. Han är världsklass redan nu som 18-åring så det är bara för mig att tygla upp honom lite så att han lär sig.

Engvall gjorde tre och en halv säsong i Blåvitts A-lag innan han förra sommaren lämnade för Bristol City. Väl i England uteblev succén och i år har 21-åringen varit utlånad till Djurgården. Måndagskvällen var alltså första gången som han var tillbaka på Gamla Ullevi, men denna gång i andra kläder.

– Det var speciellt. I fyra år har man gått till vänster nerför trappan i IFK-kostym, nu gick jag åt höger i Djurgårdens färger. Men så är fotbollen. Nu är jag i Djurgården och jag njuter av det. Jag har haft mina år i IFK men nu ligger de bakom mig.

Blåvitt-klacken applåderade ironiskt när du sköt i stolpen på friläget. Hörde du några andra psykningar under matchen?

– Det är klart att man hör lite saker, men det är inget som man lägger fokus på. Jag tycker ändå att det var ett okej välkomnande om man säger så. De står mig nära i hjärtat. Sedan kanske inte jag står lika nära på deras lista, men jag är nöjd över mina år i IFK och det hjälper mig som fotbollsspelare.