Alexander Axén lämnar Örebro SK – och han gör det på en gång. Nu meddelar ÖSK att Axel Kjäll tar över som huvudtränare.

Örebro SK gick nyligen ut med att Alexander Axén lämnar uppdraget som huvudtränare. Meddelandet då var att Axén skulle lämna efter säsongen. Nu står det klart att tränaren kommer lämna tidigare än så. Axén leder laget veckan ut. Sundsvall borta på söndag blir sista matchen.

Ersättare blir nuvarande assisterande tränaren Axel Kjäll. Han tar över huvudansvaret från och med måndag.

– Det är klart att det blir en speciell situation nu när Axel kommer upp inifrån. Vi har lagt mycket tid och diskussion de senaste dagarna om hur vi ska göra. Och vi har kommit fram till att den bästa lösningen för alla parter är att Alexander leder laget veckan ut. Från och med måndag tar Axel över, säger ÖSK:s vd Simon Åström på presskonferensen där förändringen meddelades.

– Det känns speciellt att få leda en klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Det är en klubb som betyder mycket för många Örebroare, så det är ett stort ansvar. Det är ett stort ansvar och en stor utmaning som jag ser fram emot, säger Kjäll.

Ett treårskontrakt är klart för Kjäll.