Foto: Bildbyrån

Ivo Pekalski tog nyligen steget utomlands när han skrev på för engelska League One-klubben Oxford United. Men det kunde knappast blivit en värre start. På första träningen skadade han korsbandet och bli nu borta resten av året. 

Ivo Pekalski slog igenom i Malmö FF tidigt och spåddes en lysande framtid. Men efter succé brottades mittfältaren länge med skador vilket ledde till en depression som han har pratat om öppet.

Mittfältaren startade igång karriär i Halmstads BK och var med och förde upp laget i allsvenskan under förra säsongen. I somras lämnade han för att testa på ett utlandsäventyr men nu kommer nästa motgång. 26-åringen skadade korsbandet i knät och kommer nu att vara borta från spel under flera månader.

– Det är en hemsk otur för honom men också för oss, för det är en bra spelare. Nu måste vi vänta innan vi får se honom, säger Pep Clotet till Oxford Mail och fortsätter:

– Ingen spelare var i närheten av honom och han ramlade helt enkelt illa. Han är en del av Oxford United-familjen och vi ska ta hand om honom på bästa vis.