Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg lånade in Vajebah Sakor från italienska storklubben Juventus. Trots bara veckor in i låneperioden öppnar Sakor själv för att stanna kvar i Blåvitt efter säsongen. 
– Jag skulle inte ha några problem med att stanna, säger Sakor till FotbollDirekt. 

IFK Göteborg sålde sin tidigare mittfältsstjärna Mads Albaek till tyska Kaiserslauten tidigt under sommaren. Klubbens sportchef Mats Gren hittade hans ersättare i italienska mästerklubben Juventus.

– Det är inte lätt att slå sig fram i en klubb som Juventus. Det finns så många spelare och samtliga vill ha speltid. Men det har varit en fantastisk tid för mig i klubben, en tid som jag inte ångrar. Klubben är grymma på att utveckla spelare och jag är tacksam över utbildningen jag har fått, jag ångrar inte min tid där.

”Allt är professionellt skött”
Men 21-åringen har ännu inte debuterat för Juventus sedan flytten 2013 utan har hamnat på en lånekarusell som har tagit honom till belgiska Westerloo, norska Vålerenga och holländska Willhelm innan IFK Göteborg valde att plocka in honom i somras.

– Min första tid i Göteborg har varit väldigt bra än så länge. Allting runt klubben är väldigt professionellt skött och spelarna är inbjudande. Jag trivs jättebra här, berättar Sakor och fortsätter.

– Jag har inte märkt av turbulensen som var i klubben tidigare i somras. Laget är bara fokuserade på att vinna matcher och vi har inte störts av det andra.

I sitt första inhopp för Blåvitt, mot IFK Norrköping, behövde Sakor bara några sekunder innan han hade gjort sitt första mål för klubben.

– Det är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. Det var en fantastisk känsla. Sedan dess har jag bara fortsatt jobba hårt för att etablera mig i laget. Jag gör mitt bästa och förhoppningsvis får jag fortsätta spela. Det är det viktigaste för mig just nu.

”Öppen för att stanna”
Mittfältaren gjorde sin första start i rivalmötet med AIK, och imponerade i segern. Men framförallt var Sakor imponerad av hemmapubliken.
– Vi har en fantastisk publik och det är alltid en ära att spela framför dem. Hela läktarkulturen är bra i Sverige, men framförallt våra egna fans. De ger oss mycket energi och det är en ära att spela framför dem.

Den norsk-liberiska mittfältarens kontrakt med Juventus går ut sommaren 2018 men IFK Göteborg har en utköpsklausul i sitt låneavtal, vilket gör att Sakor kan komma att stanna i Blåvitt.

– Det är ett nöje att vara här och jag skulle inte ha några problem med att stanna. Men jag tar det vecka för vecka och tittar inte så långt fram i tiden nu. För mig skulle det inte vara ett stort steg ner från Juventus. Jag behöver speltid och om jag kan få det här så är jag öppen för att stanna, säger Sakor till FotbollDirekt.se.