Foto: Bildbyrån

Djurgårdens Jesper Karlström har tidigare öppnat för att lämna Djurgården för att få mer speltid. Enligt vad FotbollDirekt erfar är Jönköpings Södra en av klubbarna som är aktuella att ta emot spelaren. 
– Jesper är givetvis en spelare vi känner till, i övrigt vill jag inte kommentera uppgifterna, säger J-Södras scoutingansvarige Christer Persson till FotbollDirekt.se. 

Det är ingen hemlighet att Jesper Karlström är missnöjd med speltiden i sitt Djurgården. Trots flera bra prestationer har han allt som oftast fått stå vid sidan av i förmån för Kim Källström, Kevin Walker och Kerim Mrabti på centralt mittfält. Tidigare under våren berättade Karlström att han kan behöva flytta på sig.

–  Jag kan se mig själv i en annan klubb om jag inte får speltid i Djurgår´n, men helst tar jag naturligtvis en startplats här, sa mittfältaren till Svenskafans.

Enligt vad FotbollDirekt erfar är Jönköpings Södra en av klubbarna som är intresserade av mittfältaren, det ska då handla om ett låneavtal under hösten.

– Det är bara spekulationer så det är inget jag vill kommentera. Jesper är givetvis en spelare vi känner. En allsvensk spelare så det är naturligt att vi känner till honom, I övrigt vill jag inte kommentera, säger J-Södras scoutingansvarige Christer Persson.

”Öppna för alla typer av lösningar”
Tidigare under sommaren kom uppgifter om att J-Södra hade gjort en förfrågan till Malmö att låna Mattias Svanberg. Klubben har även AIK-talangen Christos Gravius på lån sedan tidigare. Att låna spelare av andra allsvenska klubbar är med andra ord inte obekant för Jönköpingsklubben.

– Vi är öppna för alla typer av lösningar. Det kan vara långsiktigt eller kortsiktigt, som till exempel lån. Vi är i den situationen rent ekonomisk att vi får vara flexibla om vi eventuellt ska ha in någon ny till vår trupp. Kan vi göra något långsiktigt är det såklart att föredra men om det är rätt spelare ser vi inga problem med att låna.

Cibicki-lånet svår att ersätta
Förra årets låne-succé, Pawel Cibicki, har varit svår att ersätta och när truppens enda anfallare Arni Vilhjalmsson skadade sig plockade klubben in Fredrik Olsson från Halmstad. Men Persson är öppen för att förstärka ytterligare inför hösten.

– Vi får se hur allting utvecklas under de sista veckorna på fönstret. Men det är klart att vi uppdaterar oss och ser vad som händer på marknaden. Så länge fönstret är öppet följer vi och ser om eventuella lösningar blir aktuella, säger han till FD.