Foto: Bildbyrån

Hammarbys mittbacksförvärv Mads Fenger tränar nu med laget på Årsta. Dansken som blev klar för en flytt till sommaren redan i vintras bevittnade hemmaderbyt mot Djurgården på plats och han var mäkta imponerad av trycket.
– Atmosfären var galen. Jag är van vid att spela inför 4000, så att se en match där det var runt 30 000 var häftigt, säger han till klubbens hemsida.

Redan före årets allsvenska säsong var dansken Mads Fenger klar för Hammarby, men mittbacken skulle först ansluta till sommaren.

Nu är det sommar och efter att ha varit på semester är nu dansken på plats på Årsta för att träna med laget. Fenger är dock spelklar först 15 juli och det är kanske lika bra, för han säger själv att formen just nu inte är den bästa.

– Jag kommer hit från en ganska lång semester. Jag måste komma i form. Det är ganska bra nu men det kan bli bättre, och måste bli bättre, säger han till klubbens hemsida.

Trots att han först nu är Hammarbyspelare på riktigt fanns han på plats på derbyt mot Djurgården i början av juni och han var minst sagt imponerad av stämningen på Tele2 Arena.

– Atmosfären var galen. Inte som någon match jag spelat i tidigare. Jag är van vid att spela inför 4000, så att se en match där det var runt 30 000 var häftigt.

Fenger ansluter från Randers där han spelat hela sin seniorkarriär. Mittbacken slog igenom i danska ligan 2009, då som blott 19-åring. Sedan dess har han varit en nyckelspelare i Randers.