• Publicerat 15 juni, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

MFF-tränaren Magnus Pehrsson kan snart få återknyta bekantskapen med en av hans tidigare spelare. Kvällsposten uppger på torsdagskvällen att skåningarna är på jakt efter tidigare danske landslagsmittfältaren Kasper Kusk.

25-årige Kusk, som också kan användas som anfallare, kommer närmast från spel med FC Köpenhamn men har ett förflutet i den holländska ligan, där han spelade för Twente.
Sitt stora genombrott fick han dock i Ålborg säsongen 2013/2014 men MFF-tränaren Magnus Pehrsson var det som lät Kusk debutera i A-laget redan 2009/2010 och känner således till honom mycket väl.
– Då var han en väldigt teknisk spelare. Sedan är det klart, han har kommit med i landslaget och spelat internationellt, så då har han säkert bättrat på sin fysisk. Då var han en väldigt smart och teknisk spelare, säger Pehrsson till Kvällsposten.

Säsongen 2013/14 gjorde han tolv mål och elva assist på 33 matcher och tillhörde danska ligans absolut främsta spelare offensivt. Skador har därefter hämmat hans framfart men så sent som i våras lät han tala om sig när han avgjorde det prestigeladdade derbyt mot Bröndby.

Han har tre säsonger kvar på sitt kontrakt med FC Köpenhamn men det hindrar inte MFF från att ta sig en nämrare titt på honom och sportchefen Daniel Andersson dementerar inte intresset – tvärtom.
– Han är välkänd hos oss. Det är en spännande spelare, säger Daniel Andersson till Kvällsposten utan att vilja kommentera Kusks namn ytterligare.

Kusk bedöms enligt danska uppgifter som Kvällsposten lutar sig mot, kosta omkring 5-7 miljoner danska kronor för att köpa loss från FCK.
Han är också känd för fler i MFF än bara Magnus Pehrsson och sportchefen. Som ni ser på bilden till denna text fick Markus Rosenberg ett utbrott på Kusk i samband med en försäsongsmatch mellan MFF och FCK i Dubai i början av 2016.