Foto: Bildbyrån

Jacob Une Larsson spelar på fredag premiär i U21-EM nere i Polen. Att Djurgården-försvararen utvecklats till helt given i både landslag och klubblag tackar han nya Dif-polaren Jonas Olsson för.
– Jag lär mig så sjukt mycket av honom, säger Une Larsson till Sportbladet. 

Redan sommaren 2015 kritade Jacob Une Larsson på för Djurgården, men mittbacken spelade klart resten av säsongen i Brommapojkarna. Väl under sitt debutår i den blårandiga tröjan hade den nu 23-åriga försvararen det jobbigt då Omar Colley och Marcus Hansson gick före.

När Pelle Olsson fick sparken i augusti började Une Larsson allt mer slussas in i laget, detta då Omar Colley lämnat samtidigt som Hansson stundtals var drabbad av skador.

Une Larsson imponerade under hösten i Djurgården och tog även en tröja i Håkan Ericsons U21-lag. Redan under OS fanns Dif-försvaren med och representerade Blågult i Brasilien.

Under våren i Djurgården har Une Larsson varit helt given och bredvid sig har han ofta spelat med stjärnförvärvet Jonas Olsson. Även om Olsson varit borta en del på grund av skador anser Une Larsson att det forna Premier League-proffset varit en stor anledning till 23-åringens fina utvecklingskurva och att han nu mer eller mindre är given i den U21-elva som på fredag spelar EM-premiär. .

– Jag lär mig så sjukt mycket av honom, liksom av Kim och ”Isak” (Kim Källström respektive Andreas Isaksson). Men det är klart att med Jonas blir det en annan sak när jag spelare bredvid honom. Jag är glad för varje minut vi spelar tillsammans, säger Une Larsson till Sportbladet och fortsätter:

– Han är den störste vinnarskallen jag har träffat. Jag har inte förstått vad det här med att vilja vinna innebär. Det har fått en lite ny betydelse sedan jag lärde känna honom. Men det är inte bara vinnarinstinkt utan också kommunikation. Han snackar ju hela tiden över 90 minuter. Han är en fantastisk ledare.

England väntar i premiären på fredag för det svenska U21-landslaget och Dif-backen väntas bilda mittlås med Norrköpings Filip Dagerstål. 23-åringen vill förstås upprepa succén från 2015.

– Den förra generationen visade hur långt man kan gå om man bara vill det. Alla här är överens om att vi verkligen vill ta det.

MISSA INTE  – MER OM DJURGÅRDEN! 

– Utgående kontrakt – nu kan stjärnan välja utlandet: ”Finns en del intresse” 
– Bosse Anderssons egna ord om diskussionen med landslagsstjärnan
– Succémannen jagas av utländska klubbar: ”Inte så konstigt”