Foto: Bildbyrån

HELSINGBORG. Alexander Fransson, 23, kom till Norrköping som 14-åring. Och det är ingen tvekan om att det är dit han kommer vända hem den dagen han är klar med livet som utlandsproffs.
– Det är bara Norrköping som gäller, säger han till FotbollDirekt.se.

Alexander Fransson är en av fem ”Norrköpingsprodukter” i U21-landslaget. Han kom till klubben som 14-åring från Lindö FF och lämnade efter SM-guldet 2015. Numera huserar han i schweiziska Basel och han följer ”Pekings” fortsätta framgångar därifrån.
– Det är fantastiskt att de har fortsatt så bra som de gjort. De tappade ju många spelare där, speciellt förra året runt sommaren. Men de som har kommit in har gjort det fantastiskt, säger han.
– Det är en skön lagsammanhållning i Norrköping och det känns som att alla nya spelare känner sig välkomna när de kommer dit.

Trodde du att de skulle ”backa lite” mer än vad de har gjort?
– Den känslan hade man ju när det var så många som lämnade. Att det skulle bli lite tuffare eftersom att vi hade spelat tillsammans så många år och kände varandra väl. Samtidigt har de en bra stomme i laget också som har varit med länge, och centrallinjen där är väldigt bra. Men det är fantastiskt att de fortsatt som de gjort.

Fransson tar upp att ”alla anfallare lyckas i Norrköping” för att exemplifiera vad som fungerar så bra i klubbe.
– IFK:s anfallare gör alltid mycket mål. Det spelar ingen roll vem de plockar in, den levererar. Vi söker ju… eller ”vi”… hehe, Norrköping söker mycket sina anfallare för att sätta dem i bra positioner. Så det kanske inte är så konstigt.

Är de i toppen för att stanna tror du?
– För mig är Norrköping på den här nivån, det har de visat de senaste åren. Norrköping är ett topplag och ska stanna där.

Och när Fransson får frågan om huruvida det är givet att vända hem till Norrköping den dagen det är dags att se ett slut på utlandsäventyret så kommer svaret blixtsnabbt.
– Japp. Det är det.

Inget snack?
– Nej nej, det är Norrköping som gäller.

Många spelare brukar krångla sig ur sådana här frågor med ”det beror på om de vill ha mig och det ska passa båda parter” och så vidare…
– Jag är Norrköpingsson och har familj och vänner där. Så efter utlandsäventyret så vänder jag förhoppningsvis hem till Norrköping.

MISSA INTE!
– Tog allsvenskan med storm – hyllas!
– AIK måste handla i sommar
– MFF-stjärnan: ”Ville inte skjuta på honom men…”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM