Ett tokpressande Frankrike. Då gäller det för Sverige att se upp – och inte försöka med några tunnlar på egen planhalva. 
– Det är bara dumdristigt, säger förbundskapten Janne Andersson på dagens presskonferens. 

På fredagskvällen ställs det svenska landslaget för en mäkta utmaning i VM-kvalets grupp A. Gruppettan Frankrike, med tre poäng mer än tvåan Sverige, kommer till Friends arena med en namnstark trupp.

På mitten hittar vi spelare som Blaise Matuidi och Paul Pogba. I anfallet får det svenska försvaret möta spelare som Olivier Giroud och Antoine Griezmann. Förbundskaptenen Janne Andersson talade på en presskonferens under torsdagen där han manar till mod i anfallsspelet och cynism bakåt.
– En stark kollektiv insats försvarsmässigt. Sedan när man vinner boll är det en nyckel med mod, rörelse, engagemang och vilja vara med och påverka och hjälpa kompisen när vi har bollen.

– De pressar väldigt högt. Vi hade chanser i Frankrike och det gäller att försöka utnyttja dem när vi får dem. Att våga är inte att göra tunnlar i straffområdet, det är bara dumdristigt.

När kvalgruppen nu vänder in på de sista fem matcherna gäller det för Sverige att vara på tårna. Förlust i morgon och Frankrike har i princip avgjort gruppen, samtidigt som Sverige kan puttas ned från kvalplatsen. Försvararen Andreas Granqvist vill ha revansch för den snöpliga 2-1-förlusten på bortaplan.
– Jag var förbannad, jag tyckte att vi förtjänade minst en poäng. Vi ska se till att ta den i morgon i stället, säger han.

Frankrike står på 13 poäng, Sverige på tio och där bakom jagar både Bulgarien och Holland.