Kalmar FF har fått en blytung start på allsvenskan. Näst sist i tabellen och tränaren Peter Swärdh får kritik. Förre skyttekungen Marcus Antonsson är övertygad om att det vänder – och backar Swärdh:
– Det är ett sjukt svårt uppdrag han har med så mycket skador, säger Antonsson till FotbollDirekt.se.

Kalmar har bara en seger efter åtta omgångar, totalt fem poäng och är näst sist i tabellen med bara nykomlingen AFC bakom sig. I kväll väntar dessutom en tuff bortamatch mot IFK Norrköping. KFF väntas komma med ett ungt lag, enligt Barometern så blir det exempelvis allsvensk debut för en 17-åring, Edvin Crona.

I fjol förekom uppgifter om missnöje mot tränaren Peter Swärdh i spelartruppen, och Swärdh kritiseras nu – allt fler röster höjs om tränarbyte och Kalmarikonen Nanne Bergstrand finns numera ledig.

Marcus Antonsson, som i somras såldes från Kalmar till Leeds, tror på Swärdh. Kalmars skyttekung de två senaste åren ser förklaringar till att det blivit en tuff öppning.

LÄS: ANTONSSON KOMMENTERAR AIK-INTRESSET

– Om man ska vara ärlig: Kolla på hela situationen, det är ett sjukt svårt uppdrag han har med så mycket skador. Jag menar, Rasmus (Elm) och Ismael, kolla på förra hösten hur de dominerade i allsvenskan. Nu är de skadade, säger Antonsson till FotbollDirekt.se.

– Sedan finns det så klart många andra bra spelare men samtidigt, man bygger på försäsongen utifrån att de ordinarie ska vara med. Det är aldrig lätt när man har byggt på en försäsong utifrån en plan, och så får man börja om som man fått göra nu. Det är ju två av allsvenskans absolut bästa mittfältare det handlar om.

Hur känner man inför den start de fått? 

– Jag hoppas på det bästa. Det är klart att det känns, jag har ju många av mina bästa polare i laget och det är klart att man lider lite med dem. Det gör ont.

– Samtidigt, det finns så många rutinerade spelare i laget, de kan hantera det här. Sedan är det en mix med unga, och det är klart att det blåser lite för de unga i sådana här lägen men det finns många rutinerade spelare som kan stötta dem så det ska gå bra.

Det är trots allt bara tre poäng upp till elfteplatsen, och sju upp till övre halvan. Det är för allt för tidigt att ropa kris, resonerar Antonson:

– Jag är inte ett dugg orolig för deras räkning. De kommer vända det, men de behöver några vinster komma in i flowet. Det krävs inte så mycket för att ta kliv upp i tabellen, det är bara några poäng upp så är man på säker mark och kan bygga därifrån.