• Publicerat 20 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kalmar FF har fått en blytung start på årets allsvenska säsong och har bland annat släppt in åtta mål på de två första hemmamatcherna. Under torsdagen höll klubbens ordförande, Mattias Rosenlund, ett möte med spelarna.
– Jag kan inte försvara hur vi beter oss och det får inte hända på allsvensk nivå, vi duckar inte för det, säger ordföranden till 24kalmar.se.

Efter 1-5 i premiären mot Elfsborg, kryss i bortamatchen mot Hammarby efter ett sent insläppt mål, och förlust med 1-3 hemma mot Jönköping Södra i måndags har Kalmar FF endast en poäng efter tre spelade matcher. Nu kräver klubbens styrelse bättring och höll igår ett krismöte med spelartruppen.

– Det handlar inte om att pilla i det fotbollsmässiga eller taktiken utan om respekten för våra supportrar, sponsorer och att representera Kalmar FF till hundra procent i alla situationer. Det handlar om att fler måste ta ansvar och kliva fram. Kravbilden måste bli bättre, säger klubbens ordförande Mattias Rosenlund till 24kalmar.se.

Enligt Rosenlund kräver klubben förbättring snarast.

– Jag förstår att att fansen är besvikna på oss. Jag kan inte försvara hur vi beter oss och det får inte hända på allsvensk nivå, vi duckar inte för det.

Mattias Rosenlund är dock tydlig med att klubben har fullt förtroende för huvudtränaren Peter Swärdh.

– Oförändrat. När resultaten inte går med försöker man alltid hitta syndabockar. Klart att Peter har stort ansvar för fotbollsverksamheten men att bara skylla på Peter är en enkel analys. Fler måste kliva fram, säger han.

NIKLAS SVENSSON