Foto: Bildbyrån

Djurgården lånar ut mittfältstalangen Besard Sabovic – nu står det klart att Sabovic går till Brommapojkarna på lån under 2017. Han finns dock tillgänglig för spel även i Djurgården under säsongen.
– Vi är överens om en utlåning där Besard kommer att finnas tillgänglig för spel med BP, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Besard Sabovic kom till Djurgården från Brommapojkarna inför säsongen 2015 och han flyttades snabbt upp i klubbens a-lag. Året efter (i fjol) skrev han a-lagskontrakt och i allsvenska startdebuten mot IFK Göteborg gjorde han också sitt första allsvenska mål.
Det blev sju allsvenska matcher i fjol men tuff konkurrens nu på mittfältet i Djurgården och nu lånas han tillbaka till BP under 2017.

– Att få spela för BP i år skulle vara nyttigt för min utveckling. Jag behöver kontinuitet när det gäller matcher på seniornivå och det strävar jag efter få, säger Sabovic till Djurgårdens hemsida.

– Det är viktigt att känna sig deltagande i ett lag och det kan vara svårt om man hamnar utanför startelvan eller truppen. Sedan så utvecklas man mycket under träningar men utvecklas extra mycket under match, det är då man kommer i ovana situationer hela tiden.