Foto: Bildbyrån

Kebba Ceesay återvände till Djurgården i fjol sommar – nu lämnar han. Ceesay är klar för Dalkurd i superettan. 

Kebba Ceesay lämnade Djurgården för polska Lech Poznan sommaren 2012. Fyra år senare var försvararen tillbaka hos Blåränderna. Ceesay skrev ett kontrakt till och med 2018 och det blev 14 matcher under höstsäsongen för Djurgården.

Men nu lämnar han på nytt. Ceesay byter till Dalkurd. Han har skrivit tvåårskontrakt med Borlängeklubben.

– Känns jätteroligt och inspirerande att ha skrivit på för Dalkurd. En klubb med höga ambitioner som vill fortsätta utvecklas och ta nästa steg. Min målsättning är att prestera på topp och hjälpa klubben med det jag kan, så vi kan nå våra mål. Kom till Domnarvsvallen och bli vår 12:e spelare, tillsammans ska vi göra denna resa oförglömlig. Biji Dalkurd, säger Ceesay till Dalkurds hemsida.

Djurgården meddelar också övergången på sin hemsida.

– Det var ett svårt beslut att fatta men vi har fört diskussioner med Dalkurd och Kebba och är överens en övergång till dem för hans del. Kebba får nu en möjlighet att åka tillbaka till Borlänge igen för att hjälpa Dalkurd upp i Allsvenskan. Vi tackar honom för hans tid i Djurgården och han har varit viktig för oss under hösten när han kom tillbaka. I övrigt har han ju gjort sex säsonger i Djurgården och bidragit med väldigt mycket till föreningen innan han åkte till Lech Poznan så vi önskar honom stort lycka till i hans nya klubb. Vi kommer att ordna en avtackning för honom vid lämpligt tillfälle så att han får ett bra avsked, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.