Foto: Bildbyrån

Sundsvalls anfallstalang Peter Wilson fick ett genombrott under fjolårssäsongen – nu vill han klättra ytterligare på karriärsstegen.
– Det är fullt möjligt att ta sig till en högre allsvensk klubb eller till europeiska klubbar härifrån, säger Peter Wilson till FotbollDirekt.se. 

Sundsvall överraskade många fotbollssupportrar under våren 2016. Då var lagets stora stjärna Stefan Silva som senare såldes till italienska Palermo under vintern. På höstsäsongen var det dock en annan anfallsspelare som fick rubrikerna.

Under hösten tog 20-åringen en plats i startelvan och hann med att göra sex mål på sina tolv allsvenska matcher. Många höjde ögonbrynen över den oväntade succén.
– Det var min första A-lagssäsong och mitt första genombrott. Jag kom in i det snabbt och fick ett tidigt mål som ökade mitt självförtroende. Jag visste vad jag kunde göra men det är klart att det gick bättre än förväntat.

”Klubben kan utveckla spelare”
Trots rykten om en flytt under hösten valde anfallaren att förlänga sitt kontrakt med Sundsvall över säsongen 2019.
– Jag snackade mycket med tränarna och med klubben. Det var ett bra steg och de la upp en bra plan för mig och min framtid. Och jag kände att det fanns mer för mig att bevisa. Jag har bara spelat en säsong i allsvenskan.

Under de senaste säsongerna har Sundsvall sålt spelare som Joakim Nilsson (Elfsborg), Rúnar Már Sigúrjónsson (Grasshoppers), Pa Dibba (Hammarby) och Stefan Silva (Palermo) för över 15 miljoner kronor enligt uppgifter. Det är något som Wilson har koll på.
– Ja jag pratade med min agent om det. Han tycker att det är fullt möjligt att ta sig från till en högre allsvensk klubb eller till europeiska klubbar härifrån. Det har börjat bli så under de senaste åren. Marknaden har fått upp ögonen för hur vi spelar. Fått upp ögonen för Sundsvall. De vet att klubben kan utveckla spelare.

”Favoritlaget är Arsenal”
Precis som nästan alla svenska talanger drömmer han om att ta sig ut i Europa och mäta sig med de bästa spelarna.
– Favoritligan är Premier League och favoritlaget är Arsenal, tyvärr är det så, säger han med ett skratt.

Under vintern har Wilson jobbat hårt för att komma förberedd inför den kommande säsongen, för att bevisa att han inte är någon ”one-hit-wonder”.
– Det känns ganska bra. Fysisk har kroppen varit med redan från start och jag har kunnat träna väldigt hårt. Jag har varit med på alla pass och orkat tränat hårt. Jag har höga förväntningar på säsongen. Jag känner mig i bra form redan nu och det kan bara bli bättre. Det kan bli en bra säsong.