Falkenbergs FF rustar inför omstarten i superettan. Nu bekräftar sportchefen Håkan Nilsson att två nyförvärv är klara: mittfältaren Richard Donkor, med
förflutet i BK Häcken, samt förre MFF-backen Mahmut Özen.

Efter tre raka säsonger i allsvenskan så får Falkenberg får börja om i superettan. Nu har två viktiga pusselbitar fallit på plats när man tar in Mahmut Özen och Richard Donkor. Sportchefen Håkan Nilsson bekräftar att bägge är klara.

– Vi har kommit överens. Om tio minuter skriver väl Donkor på, säger Nilsson till Hallands Nyheter.

Ghananske mittfältaren Donkor har en bakgrund i BK Häcken, där han dock aldrig fick debutera i allsvenskan. Istället blev det spel i Östers IF i division 1 i två säsonger (2015 och 2016). 20-årige Donkor kan användas på flera positioner:

– Han kan spela på samtliga platser på mitten och även forward om så skulle vara. Det var väl så han blev värvad till Häcken en gång i tiden blev värvad till Häcken. Det är en bra kille, säger Nilsson.

Mahmut Özen debuterade i allsvenskan med Mjällby 2012, och till 2014-säsongen skrev han på för Malmö FF. Det blev dock bara en allsvensk match i MFF-tröjan och han har de senaste åren varit i Turkiet (senast i Adana Demirspor). Nu blir det FFF för Özen:

– En kille från orten, som tillsammans med många andra gjort Falkenberg framgångsrika, kommer från Stafsinge. Han har kvalitet, men är lite efter i träning, men vi hoppas han hinnter ta ifatt fatt det först och främst lägret, sen är det några veckor fram till seriestart, säger Håkan Nilsson.