Foto: Bildbyrån

Efter två säsonger i Åtvidaberg valde Ammar Ahmed i januari att återvända till Dalkurd, klubben som han spelade i 2011-2012. Mittfältaren känner sig hemma i Borlänge och hyser stor kärlek för nygamla föreningen.
– Om det är något lag som jag spela allsvenskan med så är det Dalkurd, säger 28-åringen till FotbollDirekt.se. 

Under fjolåret var Ammar Ahmed kanske hela Åtvidabergs bästa spelare då han gjorde tio mål från sin mittfältsposition. Efter en minst sagt imponerande insats hemma mot Örgryte i början av augusti då Ahmed låg bakom allt i 3-1-segern och även nätade med en läcker frispark tokhyllades han av sin tränare Roar Hansen på presskonferensen efteråt.

– Fortsätter han i den här takten är det nog bara i höst som vi får se honom här. Han är en fantastisk spelare, berättade Hansen för Corren. 

Åtvidabergstränaren fick rätt. Efter säsongen stod det sedermera klart att Ammar Ahmed inte skulle förlänga sitt kontrakt och trots att det bland annat ryktades om allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna stannade Ahmed i superettan. I januari blev en övergång till Dalkurd bekräftad, klubben som han spelade i 2011-2012 innan han gick till Östersund och sedan vidare till Åtvidaberg.

– Jag tog den tiden som jag behövde och tog det lugnt. Det var några andra klubbar som hörde av sig, men det blev Dalkurd och det kändes som att det passade mig bäst. Jag tänkte långsiktigt att det kommer gynna mig och förhoppningsvis kommer vi slåss i toppen. Om det är något lag som jag vill spela allsvenskan med så är det Dalkurd, säger Ahmed till FotbollDirekt.se.

Vad är skillnaden jämfört med Åtvidaberg?

– Skillnaden är att jag kommit till en klubb som jag känner till väldigt väl eftersom jag varit där tidigare och de spelar den fotboll som jag gillar så jag passar in där väldigt bra.

Kommer det kännas konstigt att möta just Åtvidaberg i år?

– Det är inte första gången som jag möter mitt gamla lag. Jag mötte ju Dalkurd med Åtvidaberg till exempel. Men det är kul så klart och lite extra att möta ett lag som man spelat i tidigare.

På tal om att möta gamla lag gjorde Ammar Ahmed det under söndagen då hans Dalkurd ställdes mot AIK på Skytteholm i Svenska cupen-gruppspelets sista omgång, ett AIK som han spelade i som junior. Mittfältaren är uppvuxen i Fisksätra i södra Stockholm och att möta just AIK var speciellt, medger han.

– Det var många många år sedan som jag var där, men det var roligt så klart och de har ett fantastiskt lag.

Matchen slutade 0-0 vilket innebar att Dalkurd stannade på fem poäng i gruppen, två färre än AIK och därmed blev det respass för Borlänge-laget i gruppspelet.

– Vi spelade upp oss i andra halvlek då vi spelade som vi ville. Vi hade några chanser, men jag har släppt det nu. Vi får ta med det positiva därifrån, men det hade så klart varit kul att slå AIK.