Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping hade kallat till presskonferens på fredagseftermiddagen. Nu står det klart att Peking värvat mittfältare – 24-årige islänningen Gudmundur Thórarinson är klar.

IFK Norrköping presenterar just nu Gudmundur Thórarinson på en presskonferens. Norrköping har skrivit treårskontrakt med mittfältaren. Han kommer närmast från norska Rosenborg. Thorarinson har även representerat Sarpsborg i Norge och Nordsjaelland i Danmark.

Han har även tre a-landskamper för Island på meritlistan.

– En oerhört spelskicklig central fältare som har spelat matcher på hög nivå under lång tid men fortfarande har utvecklingspotential, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

– Jag har sett mycket av IFK och gillar sättet dom spelar fotboll på. Jag var här med Rosenborg (Champions League-kvalet) förra året och atmosfären från fansen och publiken var väldigt bra. Jag känner David Moberg Karlsson, från tiden i Nordsjälland, och Jón Gudni Fjóluson sedan innan. Från allt jag har hört så känns det jättebra och jag tror verkligen att jag kommer att trivas här, säger Gudmundur Thórarinsson till hemsidan.