Foto: Bildbyrån

Gustav Engvall är nära Djurgården på lån från Bristol City. Enligt uppgifter under förmiddagen till FD så är parterna är överens om ramarna för ett säsongslångt lån – där den engelska klubben står för lönekostnaden. 

Djurgården letar anfallsförstärkningar, och i går kväll kom det ut att klubben försöker låna tidigare IFK Göteborg-anfallaren Gustav Engvall.

Engvall såldes i fjol sommar från Blåvitt till Championship-klubben Bristol City.
Nu är han nära att återvända till allsvenskan, men inte till IFK, utan till Djurgården. Om det hela blir av så blir det en billig lösning för Djurgården.

Enligt uppgifter till FD så är parterna i grunden är överens om ett lån för hela säsongen 2017, där Bristol City står för Engvalls lön.
Enligt FD:s uppgifter handlar det om en lön på motsvarande 400 000-450 000 kronor i månaden som Djurgården alltså inte behöver betala.
Det finns dock ingen köpoption med i uppgörelsen, utan det handlar om ett rakt lån.

Jakt på speltid inför sommarens U21-EM är avgörande för Engvall och huvudanledningen till att han nu är på väg att återvända till allsvenskan efter bara ett halvår.
Djurgården har varit förstavalet för Engvall.
Han har fått goda vitsord om stämningen i klubben, bland annat från lagkompisarna i U21-landslaget, Kerim Mrabti och Jacob Une Larsson.

IFK Göteborg har enligt FD:s uppgifter överhuvudtaget inte hört sig för om Engvall. Det har däremot andra svenska klubbar, men Djurgården har varit Engvalls förstaval.

Det som gör att det inte är klart är att Bristol Citys skyttekung Tammy Abraham skadade sig i tisdagens match mot Leeds United. Då klubben inte kan förstärka i anfallsleden eftersom fönstret är stängt så väntar man in en undersökning av spelarens lårskada från Leedsmatchen. Svar på undersökningen väntas tidigast i morgon.