Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg är tillbaka i Sverige efter lägret i Dubai. På lördag väntar Ljungskile i Svenska cupen och Tobias Hysén har varnat forne lagkamraten Hannes Stiller att det kommer bli åka av. Gästernas klubbchef ser dock en liten möjlighet: vädret.
– Vi får hoppas att det är så kallt som möjligt så att de tycker att det är så tråkigt som möjligt, säger Stiller till GT.

Efter en dryg vecka i Dubai är IFK Göteborg tillbaka på svensk mark. Under lägret spelade laget två matcher. 2-2 mot Bröndby följdes upp med en 2-1-vinst över AIK där Tobias Hysén blev sen matchvinnare.

Efteråt ställde FD frågan om laget nu var redo för Svenska cupen då Ljungskile väntar på lördag och Hysén var säker på sin sak:

– Vi är redo för cupen. Vi ska köra på i en vecka nu och sedan ska Stiller och de andra få åka, sa stjärnan kaxigt till FD i lördags.

Just Hannes Stiller spelade med Tobias Hysén i Blåvitt och han är nu klubbchef i Ljungskile. Stiller vet om att möjligheterna till poäng är små, men han hoppas på att en udda detalj ska hjälpa lagets chanser: vädret.

– Det är klart att det kan vara så att de underskattar oss. Det är två divisioners skillnad och de kommer hem från värmen i Dubai. Det kanske inte är lika roligt att springa ut på Bravida Arena i kylan. Vi får hoppas att det är så kallt som möjligt så att de tycker att det är så tråkigt som möjligt, konstaterar Stiller för GT.

Övriga två lag i cupen är Arameisk-Syrianska och Sirius. I och med att bara ett av lagen går vidare är förlust i första matchen förödande.

– 95 av 100 matcher vinner Blåvitt. Vi hoppas att det är en av dessa fem andra på lördag där vi kanske kan få med oss oavgjort eller en vinst.