Foto: Bildbyrån

17-årige mittfältstalangen Nermin Karic har suttit på utgående kontrakt med IFK Norrköping – nu står det klart att Karic lämnar Norrköping för Serie A.
FotbollDirekt kan avslöja att talangen har skrivit på för Genoa.

17-årige Nermin Karic har tillhört IFK Norrköpings ungdomsorganisation och han har varit aktuell att flyttas upp till klubbens a-lag efter förra säsongen.

I januari så var dock Karic, som är central mittfältare, nere i Italien för att besöka Genoa. Och Serie A-klubben imponerades så pass att de erbjöd honom kontrakt.

Enligt källor till FotbollDirekt så har Karic nu skrivit på ett 1,5-årsavtal med Genoa, där han till att börja med kommer att spela med klubbens Primavera-lag.

Karics avtal med IFK Norrköping gick ut vid årsskiftet och det har funnits diskussioner om ett a-lagskontrakt, men Norrköpingsledningen har till att börja med velat se honom i samarbetsklubben Sylvia kommande säsong.

Nu blir det alltså i stället Genoa, där Karic blir klubbkamrat med en annan svensk mittfältare – som bekant så blev a-landslagsmannen Oscar Hiljemark nyligen klar för Genoa.

Nermin Karic har meriter från P99-landslaget och var reserv på hemmaplan i det U17-EM som landslaget spelade i Azerbajdzjan förra våren.

FotbollDirekt har sökt Karics agent Martin Klette utan framgång.