• Publicerat 31 januari, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 210 Kommentarer
Foto: Reuters

DENNA ARTIKEL ÄR EN ANNONS FÖR SAJTEN FANTEAM

Fanteam är en fantasysajt där du plockar ut ett lag inför varje omgång av din favoritliga. Ju bättre dina spelare presterar, desto fler poäng får du. Enkelt, kul – och med chans till en rejäl hacka.

Calle Törnqvist från Mrodds.se delar med sig av sina råd inför den intressanta veckoomgången i Premier League.
Du får tips om en spelare som kan ösa in poäng, en som är för lågt prissatt samt en som är alltför dyr med tanke på risken för poängtorka.

Fanteam är licensierat i Storbritannien och på Malta så svenska kunder tar ut sina vinster helt skattefritt. REGISTRERA DIG på Fanteam och delta i vår grymma freeroll. Det är helt GRATIS men vinnaren kammar hem 1000 euro – nästan 10 000 KRONOR!

Favoriten: Zlatan Ibrahimovic, 18.4$M (anfallare, Manchester United)

Trots rubrikens namn så vill man givetvis hitta någon spelare med pris en bit under de allra dyraste. Den här gången finns det dock anledning att lägga krutet på en ”dyring”. Det är läge att blicka mot en viss Zlatan Ibrahimovic, som ju är den som ska ”göra det” för Manchester United. Laget har nu en väldigt passande uppgift och Zlatan bör ha bra chans att sätta en boll eller två. Hemma på Old Trafford har laget presterat mycket stabilt medan gästande Hulls bortafacit är rent bedrövligt. Man har förlorat hela nio av elva ligamatcher på resande fot och med Livermore och Snodgrass sålda ser det enormt tunt ut för dagen. Hull har orsakat hela tio straffar den här säsongen och det ligger nära tillhands med ytterligare någon nu när man lär få mycket att göra i eget straffområde. Vem som kliver fram om United får straff behöver vi inte fundera över… Ska man lägga en stor del av budgeten på en spelare finns krav på god poängproduktion, vilket det lär vara här. Who’s da man?

Fyndet: Gareth McAuley 4,9$M (försvarare, West Bromwich)

West Bromwich finns med övre halvan, vilket är mycket starkt sett till förutsättningarna. Man räcker sällan till mot topplagen men har ett mycket starkt facit mot lagen under i tabellen.Managern Tony Pulis är känd för sin filosofi med en discpilinerad defensiv som kännetecken. Ofta spelar WBA med en fembackslinje på bortaplan och lär sälja sig dyrt nu. Man kan givetvis inte förvänta sig att laget håller nollan borta men så osannolikt är det inte och att spara in pengar på de defensiva positionerna är en strategi jag gillar. Nu finns det ännu billigare backalternativ men inte med den poängpotential som Gareth McAuley har. Middlesbrough borta är ingen uppgift som skrämmer. Hemmalaget hade stora problem att få hål på svaga League Two-laget Accrington senast. Ordinarie elva nu men inget lag har producerat färre mål (18 stycken och bara 0,82/match i snitt). McAuley är given i WBA:s backlinje och har redan hunnit med att göra fyra mål den här säsongen. Risken för en ödesdiger utvisning, och tre minuspoäng, är minimal. Försvararen har drabbats av blott två utvisningar på 180 Premier League-matcher. 4,9 miljoner – som hittat!

Floppen: Nicolas Otamendi 9.8$M (försvarare, Manchester City)

I denna kategori skulle förvisso spelare som bänkas eller är avstängda/skadade passa bra in. I det sistnämnda fallet kan ni vinstsugna Fanteam-spelare hålla koll själva (de ”officiella” frånvaronamnen uppdateras på sidan och man kan byta sina spelare fram till en minut före avspark). Inget vidare givande tips att lyfta fram dessa; vi håller oss därmed till de som förväntas starta men ändå får svårt att ta leva upp till prislappen = flopp. Att Manchester City bör besegra West Ham är en sak men vi menar att laget överskattas mot ett hemmalag som har hög kapacitet. Med orosmolnet Payet borta och kloka värvningar kan ”Hammers” bli bra under våren. Efter jul har man gjort tio mål på de fem ligaomgångarna och Manchester Citys defensiv ser inte alls stabil ut. Laget är offensivt lagt i grunden och hade behövt helt andra defensiva kuggar för att hantera motståndarnas omställningar. Efter hemska 0-4 mot Everton fick man nöja sig med 2-2 mot Tottenham och det är tydligt hur farligt det blir när motståndarna väl närmar sig målet. Argentinske Otamendi har managerns förtroende men är ett av de största frågetecknen och nu är han ändå en av omgångens dyraste försvarare. Det var 15 månader sedan han gjorde sitt senaste, och hittills enda, ligamål för klubben. Dessutom står 28-åringen på åtta varningar; näst flest i Premier League. Citys nolla bör spräckas och det är inte alls säkert att man bärgar en vinst. Otamendi lär heller inte rosa marknaden med ”individuella” poäng och 9.8 miljoner för mittbacken är hutlöst!