Örebro SK

ÖSK segrare när Atlantic-Cup inleddes

ANNONS

I sin första match i försäsongsturneringen Atlantic-Cup tar Örebro SK emot danska Ålborg. Matchen spelas på Estádio Municipal Da La Vista, i Algarve, Portugal.

Tidigare i veckan besökte FotbollDirekts reportrar på plats, Anton Zetterman och John Marthinson, lagets träning och fick ett snack med ÖSK:s 16-åriga talang Adam Bark. Han startar idag före nyförvärvet Yannis Mbombo som även han blev intervjuad.

Örebro startar enligt följande: Jansson – Lorentzson, Hines-Ike, Brorsson, Ring – Sema, Mårtensson, Gerzic, Besara, Ayaz – Bark

På bänken: Fagerström, Valgarôsson, Ekstrand Hamren, Ajdarevic, Rogic, Sköld, Lundberg, Omoh, Mbombo, Johansson, Almebäck, Haginge.

Lagen har kommit ut från spelartunneln och är redo att kicka igång sina respektive premiärer i turneringen.

Minut 4: Noterbart är att båda lagen ställer upp med en trebackslinje i anfallsspelet men kliver över till en fyrabackslinje när de tappar bollen. ÖSK pressar Ålborg högt, och har vunnit bollen vid ett par tillfällen redan.

Minut 8: Danskarna pressar likväl ÖSK vilket har drivit upp tempot. Inget av lagen klarar av att skapa några egentliga målchanser utan bollinnehavet byter bara ägare än så länge i matchen.

Minut 10: Matchens första chans får Adam Bark när han snor bollen från Ålborgs mittback men kommer i tidsnöd och får inte riktigt iväg sitt avslut. Målvakten räddar enkelt.

Minut 11: Örebro får matchens första hörna och Besara får en touch på bollen men Ålborgs-målvakt står rätt placerad och kan rädda på nytt.

Minut 15: Ferhad Ayaz driver fint in från vänsterkanten men Bark kan inte stöta in inlägget. På rensningen skjuter Besara ett stenhårt volleyskott som smiter över ribban.

Minut 16: Ålborg med sitt första avslut som dock flyger högt över. Danskarna har flera gånger lyckats behålla bollen på offensiv planhalva men har svårt att komma till riktiga chanser under inledningen av matchen.

Minut 21: ÖSK får en frispark från högerkanten som slås in mot första-stolpen, men Ålborg rensar till hörna. Danskarna lyckas rensa även den.

Minut 25: Danskarna får det svårare att komma ut ÖSK:s framgångsrika presspel. Samtidigt som ÖSK flera gånger kommer fram på kanterna.

Minut 29: För danskarna kommer det mesta, och bästa, från paraguayanen Florens Edisons kvicka fötter, annars är det inte många som hotar ÖSK just nu.

Minut 30: ÖSK kommer runt fint på högerkanten och Maic Sema slår ett inlägg som Ayaz sånär kan stöta in i mål. Men Ålborg lyckas blockera och sedan även rensa.

Minut 32: Ålborg får igång sitt anfallsspel och etablerar tryck mot Örebro. Men backlinjen, som leds av 17-åriga Arvid Brorsson, håller danskarna undan från målchanser.

Minut 38: Spelet har jämnat ut sig samtidigt som tempot har gått ner en aning.

Minut 41: Ayaz tar sig ner på vänsterkanten och slår in bollen precis innan den går ut på kortsidan, men med farten upp fortsätter han ut på löparbanan som omger planen, där trillar han pladask på rumpan, med den obligatorisk responsen “ooh” från publiken.

Minut 45: Det är lugnt med Ayaz och ÖSK håller i bollen under de sista minuterna av halvleken. Vi återkommer när den andra halvleken har dragit igång.

Minut 46: Vi är tillbaka. Örebror behåller laget intakt och Axén har ännu inte gjort några byten i matchen.

Minut 48: Ayaz faller i straffområdet och ropar på straff men domaren viftar avfärdande med armarna. ÖSK får istället en hörna där Brorssons nick blockeras.

Minut 52: Soloprestation av en Ålborg-spelare men avslutet flyger tätt utanför. ÖSK vänder på spelet och får fram en ny hörna som blir resultatlös.

Minut 56: Danskarna kontrar snabbt men inspelet från vänsterkanten rensas undan av Mårtensson som har sprungit en hel del på centralt mittfält.

Minut 60: Ålborg gör ett trippelbyte samtidigt som Axén pratar med sin assisterande. Men ännu inget byte för ÖSK.

62: Ålborg får en jättechans när en långboll rinner igenom ÖSK försvaret. Men danskarnas anfallare skjuter över i ett pressat läge, trots att Jansson var överspelad.

65: Ayaz rinner igenom centralt i planen och kommer hela vägen till straffområdesgränsen där han blir tacklad. Frisparken från Gerzic blev tam och Ålborgsmålvakt kan rädda enkelt.

Minut: 67: Dubbelchans för Ålborg som på returen har öppet mål, men även denna gången flyger avslutet för högt. Nära nära för danskarna där.

Minut 67: ÖSK gör sina första byten. Det är Gerzic, Ayaz och Bark som kliver ut och in kommer nyförvärven Mbombo och Rogic tillsammans med Omoh.

Minut: 73: Ålborg rinner igenom på nytt och har tagit över intiativet under den andra halvleken. Det var länge sedan ÖSK skapade en ordentlig målchans.

Minut 78: Brorsson nickar undan ett inlägg till hörna. Innan den slås gör ÖSK ännu ett trippelbyte. Valgardsson, Lundberg och Ajdarevic kommer in för Ring, Besara och Sema.

Minut 82: Danskarna lyfter upp spelet och får fram ett avslut som Jansson klarar. I minuten efter dibblar Omoh sig loss på kanten men avslutet går långt utanför.

Minut 85: Mål för Örebro. Lundberg gör ett volleymål efter att Omohs inlägg nickades centralt i planen. 19-åringen med ett klassavslut.

Minut 88: Nu är det spel mot ett mål när Ålborg går för en kvittering. ÖSK har svårt att få tag i bollen och ligger lågt för att försvara målet.

Minut 90: Matchen är över och slutar i ÖSK-seger med 1-0. Jonathan Lundberg blir enda målskytt och ÖSK tar med sig tre poäng efter sin premiärmatch i Atlantic-Cup. Därmed tackar vi för oss. En segerintervju kommer upp på sidan senare.