Foto: Bildbyrån

Mathias Ranégie har en full säsong i ryggen hos Djurgårdens IF dit han var utlånad från engelska Watford. Men nu ska han ner Italien för att hjälpa samarbetsklubben Udinese. 
– Det är 18 matcher kvar, förhoppningsvis kan jag slå mig in i laget, säger han till Djurgårdens hemsida. 

Ranégies engelska klubb Watford lånade ut honom till Djurgården där han gjorde sex mål på 25 matcher under 2016. Men det blir ingen förlängning i varken Watford eller i Djurgården. Nu ska nämligen anfallaren ner till sin tidigare klubb, italienska Udinese.
– Det är det som är förhoppningen, meningen är att de ska registrera mig. Sen beror det väl på hur de tycker jag ser ut, men förhoppningsvis blir jag registrerad och spelar fram till sommaren. Det är 18 matcher kvar. Jag hoppas att jag kan komma i god form och jag ska försöka slå mig in i laget, säger Ranégie till Djurgårdens hemsida.

Anledningen till att det blir Udinese är för att klubbarna ägs av samma ägarfamilj, familjen Pozzo som också äger spanska Granada. Det gör att deras spelare kan gå gratis mellan klubbarna. Udinese ligger tia i Serie A.

Just nu tränar den förre Malmö- och Häcken-spelaren med Djurgården för att hålla igång kroppen under det allsvenska uppehållet.
– Mitt flyg åker på söndag så då passar jag på att ta tillvara på den här veckan och tränar med Djurgården.

Under intervjun passar även Ranégie på att tacka för sin tid i Djurgården.
– Det känner man när man är här, det är speciellt med Kaknäs (Djurgårdens träningsanläggning), bara att få träffa alla här, jag kommer att sakna Djurgården.