Foto: Bildbyrån

Syrianska värvar mittbackstalangen Adi Terzic – nu bekräftar SFC:s nye huvudtränare Sharbel Touma att man gjort klart med Terzic. 

Adi Terzic fick ett genombrott i Mjällby i superettan 2015, men klubben åkte ur näst högsta serien och i år har mittbackstalangen fått spela i division 1 med Maif.

Nyligen fick Terzic pris som Matchens lirare i ”Morgondagens stjärnor”, där de största talangerna från division 1-serierna finns med. FD skrev om intresse från allsvenska klubbar samt ett flertal superettanklubbar.

Nu står det klart att han återvänder till superettan – Syrianska har värvat mittbacken. Nye tränaren Sharbel Touma bekräftar att man har klart med 19-åringen:

– Det kom snabbt upp att han var tillgänglig. Vi tyckte att han såg intressant ut. Det är en ung kille som har varit ganska ordinarie i Mjällby och som varit med i ungdomslandslag. Det var intressant. Han har egenskaper som kan vara en stor tillgång för klubben. Snabbheten, framförallt. Sedan är han också brytningssäker och har bra egenskaper med boll. Det ska bli kul att jobba med och utveckla en sån spelare, säger Touma till LT.

Utöver Terzic så är en till ung försvarare på väg in, 22-årige nigerianen Abonima Izuegbu, som senast var i finska HJK.

Sharbel Touma säger att det inte är påskrivet med Izuegbu:

– Den andre är väl inte klar än. Det som är klart för tillfället är Adi Terzic, säger Touma till LT.