Foto: Bildbyrån

David Myrestam kritade i dag på ett fyra år långt kontrakt med Gif Sundsvall, klubben som han lämnade för norska Haugesund sommaren 2012. Trots att han nu drar från den norska tabellfyran ser han mer spelglädje i ”Giffarna”.
– De spelar en mycket mer intressant fotboll, konstaterar 29-åringen för FotbollDirekt.se. 

Säsongen 2009 fick David Myrestam sitt genombrott i den svenska elitfotbollen då han under sitt första år i Gif Sundsvall spelade 23 matcher från start i superettan. Efter ytterligare två och ett halvt lyckade år i ”Giffarna” lämnade vänsterbacken allsvenskan för spel i norska Haugesund sommaren 2012.

Väl i Tippeligan gjorde Myrestam bra ifrån sig och var också given i elvan under sina år där.

Efter årets säsong löpte hans kontrakt med den norska tabellfyran ut och det står nu klart att det inte blir någon fortsättning i Norge. I stället har han kritat på ett fyraårskontrakt med sin gamla klubb Sundsvall.

– Det känns riktigt spännande. Jag har ju varit i klubben tidigare och har väldigt goda minnen från fotbollen där och hur klubben vill att man ska spela. Nu kommer jag till samma klubb men med helt nya utmaningar. Jag är tänkt som mittback nu och kommer att få en större och viktigare roll, konstaterar 29-åringen för FotbollDirekt.se.

Sundsvall har sedan återkomsten till allsvenskan 2015 slutat på 12:e respektive 13:e plats. Nu kommer alltså Myrestam från den norska tabellfyran, men att säga att han lämnar ett topplag i Norge håller inte försvararen med om.

– Man är väldigt snäll om man kallar Haugesund för topplag, för de är inget riktigt topplag. Målsättningen för dem är att komma i mitten av tabellen och i år gjorde vi en väldigt bra säsong. Det finns kvalitéer i laget, men jag tycker att Sundsvall spelar en mycket mer intressant fotboll.

Norsk fotboll brukar ju beskrivas som väldigt fysisk och mycket långbollar, håller du med?

– Ja, det stämmer. Det är väldigt rakt och cyniskt där man ska löpa och kämpa mycket. Haugesund är kanske också ett av de mest extrema lagen.

Om du ska jämföra med svensk fotboll, hur låter det då?

– Jag skulle säga att det ungefär är samma nivå, men att det är mer possesion-fotboll i Sverige där det är viktigt att äga bollen och försöka skapa något medan det i Norge som sagt handlar mer om att löpa och spela rakt.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll