Foto: Bildbyrån

Patrik Ingelsten vann den allsvenska skytteligan 2008. Nu, åtta år senare, är det klart att han tar över sportchefsrollen i Gais, där han även blir klubbens assisterande tränare.
– Gais hör hemma i allsvenskan, konstaterar Ingelsten för GP. 

Under sin fotbollskarriär hann Patrik Ingelsten med att representera Halmstad, Kalmar, Heerenveen, Viking, Mjällby, Falkenberg och Gais. I den sistnämnda klubben gjorde den nu 34-åriga smålänningen en säsong och det 2015 då det blev sex mål på 26 matcher. I år har han rundat av i division 2-klubben Halmia.

Nu står det dock klart att Ingelsten återvänder till Gais. Inte som tränare dock, utan som sportchef och assisterande tränare.

– Jag kommer att lägga stor vikt vid att vi scoutar rätt och och verkligen rekryterar människor och inte bara spelare. Att de vi tar in inte bara är bra fotbollsspelare utan också passar in i Gais som förening. Där handlar mycket om att skapa relationer, säger Ingelsten till GP.

34-åringen är kanske mest ihågkommen för sin lyckade tid i Kalmar då han vann skytteligan med sina 19 mål 2008 i det Kalmar som vann allsvenskan. Nu när han tillträder i Gais är hans mål att ta upp klubben tillbaka till allsvenskans finrum.

– Gais hör hemma i allsvenskan, det är absolut så. Nu ska vi bara finna vägen dit, säger Ingelsten som varnar för konkurrensen 2017.

– Nästa år blir det en väldigt tuff superetta, men också en otroligt rolig utmaning som kommer att bli häftig att få vara med om.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll